Oficina del President

President Mas:

President Mas: "A la vida hi ha circumstàncies que et toquen de molt a prop, però hi has de plantar cara i anar endavant"

query_builder   21 març 2012 21:00

event_note Nota de premsa

President Mas: "A la vida hi ha circumstàncies que et toquen de molt a prop, però hi has de plantar cara i anar endavant"

·         Artur Mas fa balanç del seu primer any com a president i afirma que “és un moment per exercir el sentit del deure” però també “un moment d’oportunitats”
 
·         En una entrevista al programa “Gent de paraula” el president  diu que ha pres decisions complicades i a contracor per tirar el país endavant “perquè no hi havia més remei”
 
·         El cap de l’Executiu assegura que Catalunya sempre ha trobat la manera de reeixir a través de la seva gent
 
·         Mas diu que “no hi ha res més satisfactori que tenir la sensació que allò que estàs fent pot acabar ajudant a molta gent” i assegura que “això compensa molt”
El president Mas, en un moment de la seva entrevista
El president Mas, en un moment de l'entrevista
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reconegut avui en una entrevista de caire intimista al programa “Gent de Paraula” de TVE, que està passant per moments difícils a causa de la mort recent del seu pare, la seva germana i un cosí seu i ha assegurat que a la vida hi ha circumstàncies que “encara que toquin de molt a prop, els has de plantar cara, vèncer aquestes complicacions i anar endavant”.
 
Fent un repàs al seu primer any de mandat, el cap de l’Executiu s’ha mostrat convençut que el lema “cap fred, cor calent, puny ferm i peus a terra” del timó que presideix el seu despatx al Palau de la Generalitat continua vigent i es pot traslladar a moltes vessants de la vida diària. Així, el president Mas ha assegurat que l’actual “és un moment per exercir el deure” i, en aquest sentit ha explicat que en aquest període com a cap del Govern ha hagut de prendre “decisions complicades, molt d’elles a contracor i sabent que en el curt termini perjudiquen a determinats col·lectius”. Amb tot, ha advertit que ho ha fet “posant la vista en què si es fan els deures, el conjunt del país pot anar endavant” i ha assegurat que “no hi havia més remei”.
 
Tot i així, el cap de l’Executiu s’ha mostrat convençut que ara “és també un moment d’oportunitats”, ja que considera que en la situació actual es poden fer coses que uns anys enrere no s’haurien pogut fer i ha subratllat que “aquest caldo de cultiu per poder canviar les coses hi és i s’ha de veure com una gran oportunitat”. 
 
En el decurs de l’entrevista que li ha fet la periodista Cristina Puig, el president ha expressat la seva esperança en la societat catalana i ha assegurat que “el missatge d’il·lusió i confiança està en aquesta societat”, advertint que “en condicions molt més difícils que les actuals sempre ha sobresortit”.  “Quan semblava que la història ens engolia, que acabava amb el nostre país, i n’hem tingut molts moments, Catalunya ha trobat la manera, sempre a través de la seva gent, d’anar endavant”- ha reblat. Ha subratllat que “Catalunya té actius suficients per poder donar la volta a la situació actual” i ha afegit que “hi ha un munt d’actituds positives al nostre país”.
 
“Ser president compensa molt”
Artur Mas ha assegurat que ser president del seu país el “compensa molt”, perquè “no hi ha res més satisfactori en una persona, que tenir la sensació que allò que està fent pot acabar ajudant, en aquest cas a molta gent”.  
 
En la mateixa línia, el president també ha qualificat “d’absolutament apassionant” la feina del polític, i ha subratllat el fet que “hi ha molt poques feines que tinguin la repercussió sobre tanta gent alhora com la feina que estic exercint”.  També ha assenyalat que quan es té un projecte de cap on es volen portar les coses “la possibilitat que una persona s’apassioni amb una idea i la pugui arribar a intentar dur a terme, això tampoc té preu”.
 
El cap del Govern ha aprofitat aquesta entrevista per fer un reconeixement a la seva esposa, Helena Rakosnik, i a la seva família i ha subratllat que el més important de la seva vida ha estat casar-se i tenir fills i, en segon lloc, ser president de Catalunya, “que és gairebé tan important com la primera”-ha reblat.  Així, ha afirmat que “si realment la meva presència al seu costat fos imprescindible i, a més a més, de manera molt intensa, seria capaç de renunciar als meus somnis personals”.
 
En el decurs de l’entrevista, el president Mas també ha ressaltat valors com l’amistat, la sinceritat, la lleialtat, però sobretot la capacitat d’escoltar. Ha comentat que li agrada molt la música i que és una de les formes que utilitza per evadir-se. Ha posat com a exemple una peça de la cantautora lleidatana Meritxell Gené, anomenada “Presència”, que ha explicat que va descobrir amb motiu de l’homenatge a Víctor Torres, germà del poeta català .
 

1  

Imatges

Entrevista

Entrevista 578