Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Dissabte va començar la Temporada de Pesca

Els Agents Rurals intercepten un grup de pescadors furtius que utilitzaven dues xarxes de pesca prohibides

query_builder   21 març 2012 19:32

event_note Nota de premsa

Dissabte va començar la Temporada de Pesca

Els Agents Rurals intercepten un grup de pescadors furtius que utilitzaven dues xarxes de pesca prohibides

xarxa de pesca
Membres del cos d’Agents Rurals del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural van enxampar in fraganti aquest dilluns, 19 de març, un grup de sis persones que pescaven furtivament al riu Segre al seu pas per la partida de Rufea, al terme municipal de Lleida.
 
Els pescadors, tots sense llicència de pesca, utilitzaven dues xarxes de pesca d’entre 20 i 30 metres de llarg, i les havien entravessades ocupant tota l’amplada del riu. Les xarxes són un instrument prohibit per a la pesca en els rius de Catalunya. A més, els Agents Rurals els van comissar 7 canyes de pesca amb rodet.
 
En el moment de ser interceptats pels Agents Rurals, havien pescat un total de vint-i-dos exemplars: 17 gardins (nom científic Scardinius erythrophthalmus, en castellà escardino), 1 carpa (nom científic Cyprinus carpio, en castellà carpa), 1 barb de Graells, nom científic Luciobarbus graellsii, en castellà barbo de Graells), 1 carpí (nom científic Carassius auratus, en castellà carpín), 1 Black Bass (nom científic Micropterus salmoides, en castellà Black Bass) i 1 lucioperca (nom científic Stizostedion lucioperca, en castellà lucioperca).
 
Es tractava en tots els casos de peixos de mida gran (entre 20 i 50 cm de llarg i fins a 3,5 kg de pes cadascun). En total, es van comissar uns 24 kg de peix. Els pescadors havien tret les vísceres a bona part dels exemplars i els guardaven refrigerats en gel dins el seu vehicle. Segons van manifestar als agents, pretenien menjar-se’ls. Només mantenien viva una carpa, de 64 cm de llarg, que els agents van retornar a l’aigua.
 
Els Agents Rurals van interposar denúncies administratives i van comissar els peixos obtinguts il·legalment, les canyes de pesca i les dues xarxes prohibides utilitzades per a la pesca. La pesca utilitzant mètodes prohibits, com la xarxa, la pesca sense llicència i no retornar a l’aigua els barbs i les carpes pescades són infraccions de la Llei de pesca que se sancionen amb multes de 60 a 300 euros cadascuna. Sobrepassar la quota màxima de captures en més d’un 30%, és sancionat amb multes de 301 a 3.000 euros.
 

2  

Fitxers adjunts

Fotografia de les xarxes

Fotografia de les xarxes
JPG | 2881

Fotografia del material comissat

Fotografia del material comissat
JPEG | 221