Drets Socials

Foto

El Govern i les entitats del Tercer Sector s'uneixen per reclamar a l'Estat la gestió del 0'7% l'IRPF

query_builder   23 març 2012 13:05

event_note Nota de premsa

El Govern i les entitats del Tercer Sector s'uneixen per reclamar a l'Estat la gestió del 0'7% l'IRPF


El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, rep el suport de les entitats socials catalanes per exercir tota la pressió política en l’exigència del compliment de la sentència
 
El conseller ha anunciat també accions jurídiques per fer complir la sentència del Tribunal Suprem que atribueix a la Generalitat de Catalunya la competència en la gestió, tramitació, resolució i pagament de les subvencions del 0’7% de l’IRPF per a fins socials
Foto1
 
El Govern de la Generalitat i les entitats del Tercer Sector s’han unit avui per reclamar a l’Estat que transfereixi a la Generalitat la gestió, la tramitació, la resolució i el pagament de les subvencions del 0’7% de l’IRPF per a finalitats socials, tal i com estableix la sentència del Tribunal Suprem del 16 de desembre passat. El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, s’ha reunit avui amb representats de les entitats socials catalanes, les quals li han donat suport per exercir tota la pressió política en l’exigència del compliment d’aquesta sentència.
 
Cal recordar que poques setmanes després de la sentència del Tribunal Suprem, representants del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad van exposar-li al conseller en una reunió a Madrid que no tenien intenció d’acatar la sentència i que pensaven fer la convocatòria de les subvencions per aquest any exactament igual que en anys anteriors.
 
L’opinió compartida entre el Govern i el Tercer Sector és que la Generalitat ha de gestionar les subvencions per a programes de cooperació i voluntariat socials a les entitats catalanes amb uns diners que provenen de les aportacions de les declaracions de renda dels catalans i de les catalanes.
 
Després de fer un repàs de l’evolució dels fets de tot aquest procés (vegeu document adjunt), el conseller Cleries ha destacat que “no es tracta només de reclamar més recursos per a Catalunya, encara que siguin uns recursos que ens corresponen, perquè provenen dels impostos dels catalans i catalanes en la seva voluntat que siguin dedicats a polítiques socials”. El conseller ha insistit també que són “uns recursos que ens són molt necessaris, per la situació de crisi econòmica que està travessant el nostre país”.
 
El conseller ha destacat que “sobretot, es tracta d’exigir respecte al nostre autogovern, a la nostra dignitat nacional”. Així mateix, ha recordat que “el nostre Estatut estableix les nostres competències exclusives en aquest sentit” i que una sentència del Tribunal Constitucional i una altra del Tribunal Suprem, “avalen les nostres reivindicacions”.
 
El conseller de Benestar Social i Família ha acusat a l’Estat de no respectar l’estat de dret i ha recordat que “respectar la voluntat dels ciutadans i ciutadanes, enforteix la democràcia”. Cleries ha apel·lat també al seu propi deure com a portaveu del poble de Catalunya, que “a través de les seves declaracions de la renda han expressat la seva ferma voluntat de destinar aquesta part dels seus impostos a accions socials a Catalunya”. Per aquest motiu, el conseller ha afirmat que “el Govern de l’Estat no pot fer callar aquestes veus dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya i jo, com a representant del Govern de la Generalitat i les entitats que avui m’acompanyen seré la seva veu en aquesta reivindicació”.
 
El conseller ha celebrat la “ferma unitat de Catalunya davant d’aquesta reivindicació” i ha afirmat que “Govern i entitats formem un front comú, per dir amb una sola veu a Madrid que exigim respecte”.
 
Per acabar, Cleries ha insistit que des de Catalunya “demanem el compliment de la sentència i, a més, reivindiquem que arribin al nostre país tots els recursos que ens corresponen”. Encara que ha afirmat que partim d’una “reivindicació de màxims”, el conseller s’ha mostrat disposat al diàleg.

2  

Imatges

Foto de l'acte

Foto de l'acte 635

Foto de l'acte

Foto de l'acte 818

1  

Fitxers adjunts

Document  "Subvencions per a programes de cooperació i voluntariat social: territorialització del 0'7% "

Document "Subvencions per a programes de cooperació i voluntariat social: territorialització del 0'7% "
PDF | 86