Justícia

Fernández Bozal: l'oficina judicial, la mediació i l'arbitratge són els objectius prioritaris del Departament de Justícia per agilitar l'Administració de justícia

query_builder   23 març 2012 19:45

event_note Nota de premsa

Fernández Bozal: l'oficina judicial, la mediació i l'arbitratge són els objectius prioritaris del Departament de Justícia per agilitar l'Administració de justícia

.
 
 
La consellera ha mantingut aquest matí una reunió de treball a l’edifici judicial de Tortosa
 
Posteriorment ha visitat la nova seu del Jutjat Social, traslladat recentment
 
 
La consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, ha mantingut una reunió de treball amb el fiscal en cap, Xavier Jou; el magistrat jutge degà, Mariano Eduardo Sanprieto; el secretari coordinador de Tarragona, Enrique Domeque, i els degans dels diferents col·legis professionals, entre altres membres del món jurídic i judicial.
 
Entre altres qüestions, la consellera ha reiterat el compromís del Departament de modernitzar l’Administració de justícia a través de la definitiva implantació de l’oficina judicial i ha avançat que confia que el mòdul informàtic de tramitació telemàtica de demandes (TTA) estarà operatiu en aquest partit judicial a finals d’any. La consellera, que ha demanat la complicitat dels presents, ha remarcat que “treballarem plegats per assolir la implantació total de la nova aplicació e-justicia.cat i de l'oficina judicial".
 
L’edifici judicial de Tortosa, situat a la plaça dels Estudis, s/n, acull els cinc jutjats de primera instància i instrucció, el Jutjat Penal núm. 1, el Deganat, el Registre Civil, les instal·lacions de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya i la Secció Territorial de la Fiscalia, entre altres dependències.
 
D’altra banda, el Departament compta amb un terreny davant els jutjats, una  part del qual va ser cedit per l’Ajuntament, on està previst construir un edifici judicial nou d’ampliació de l’actual tan aviat com les condicions econòmiques ho permetin. A aquest nou edifici, s’hi podran traslladar alguns dels jutjats existents i disposarà de capacitat per a futures ampliacions. Les excavacions arqueològiques trobades al solar ja estan enllestides i en el nou projecte d’edifici judicial no s’hi faran soterranis per tal de protegir les restes arqueològiques.
 
 
Visita a la nova seu del Jutjat Social
 
Posteriorment, la consellera s’ha desplaçat a la seu del Jutjat Social, situat a les antigues dependències dels Mossos d’Esquadra, al carrer Comerç, 87, que es va posar en funcionament a finals de gener gràcies a un acord amb l’Ajuntament de Tortosa. El Jutjat Social compta amb un espai més ampli i gaudeix d’una zona d’aparcament per a treballadors i usuaris.
 
Aquest trasllat va permetre al Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 5, que va ser creat el 2010 i va entrar en funcionament el 2011, disposar de més espai, ja que fins aleshores estava situat provisionalment al mateix edifici judicial de Tortosa i es va traslladar a l’espai que va deixar vacant el Jutjat Social. A la visita, hi han assistit l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Francesc Xavier Pallarès.
 
A la tarda, la consellera ha assistit als actes de celebració de la Festivitat de Sant Ramon de Penyafort, patró dels advocats, que ha organitzat el Col·legi d’Advocats de Tortosa. Durant el seu parlament,  la consellera ha explicat que la implantació de l’oficina judicial com a objectiu prioritari “no és l'única mesura que impulsem per agilitar l’Administració de justícia i la resolució de conflictes. Estem treballant per fomentar la mediació i l’arbitratge com a mesures alternatives, més àgils i econòmiques a la judicialització dels conflictes”.
 
Per part del Departament de Justícia, hi han assistit també la secretària de Relacions amb l’Administració de Justícia, Carme Virgili; el director general de Modernització de l’Administració de Justícia, Xavier Fabregat, i el director dels Serveis Territorials de Justícia a les Terres de l’Ebre, Joan Juan.