Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Pelegrí: "El futur dels nostres boscos passa per trobar una manera millor de gestionar--los"

query_builder   24 març 2012 14:21

event_note Nota de premsa

Pelegrí: "El futur dels nostres boscos passa per trobar una manera millor de gestionar--los"

El conseller Pelegrí durant la inaguració del CEIN
El conseller Pelegrí durant la inaguració del CEIN
 
El conseller Pelegrí ha anunciat el compromís del Departament d'Agricultura d'iniciar els treballs de creació del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser
 
Aquest matí ha inaugurat la nova seu del Consorci d’Espais d’Interès Natural del Ripollès
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de Medi Natural, Josep Escorihuela, i del director dels Serveis Territorials a Girona, Jordi Aurich, ha inaugurat aquest matí, a Ribes de Freser (Ripollès), la nova seu del Consorci d’Espais d’Interès Natural del Ripollès (CEINR). El conseller Pelegrí ha aprofitat la inauguració per manifestar el compromís del Departament en la creació d'un nou Parc Natural a la comarca.
 
El CEINR va sorgir de la necessitat dels ajuntaments de la comarca de portar a terme una gestió més eficient dels boscos públics i dels seus espais d’interès natural.
 
El conseller Pelegrí ha explicat que ”l’impuls que està donant el Consorci a la biomassa com a fórmula d’aprofitament dels boscos és exemplar”. El Consorci ha promogut la instal·lació de calderes de biomassa a diferents equipaments públics del Ripollès, el de la seu que s’ha inaugurat avui, n’és un bon exemple. Es tracta d’una de les comarques capdavanteres en aquesta matèria. Pelegrí ha insistit que la biomassa és “ un camí imprescindible i ara per ara una de les millors solucions per garantir el futur dels nostres boscos.” Encara que, sobretot, el que aconsegueix la biomassa és donar valor a la massa forestal.
 
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural promou la gestió dels boscos, la seva rendibilitat i el seu aprofitament. Pelegrí ha afirmat que “el bosc ha de ser una font de riquesa i de llocs de treball”. En aquest sentit ha insistit que “el futur dels nostres boscos passa per trobar la millor forma de gestionar-los”. Es tracta de fer compatible el rendiment amb la preservació de la forest, “hem de treballar en una nova manera de pensar i entendre els nostres boscos”. El Govern està treballant de manera ferma per aconseguir una gestió forestal rendible, que permeti tenir uns boscos i uns espais naturals en consonància. Pelegrí ha encoratjat els membres del Consorci a seguir treballant pels nostres boscos i l els ha felicitat per la nova seu.
 
Finalment, Pelegrí ha aprofitat la inauguració de la nova seu del Consorci per manifestar el seu compromís i el del Departament d'Agricultura d'iniciar els treballs que permetin la creació del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. Aquesta és una reivindicació de la comarca del Ripollès i en aquest sentit Pelegrí ha explicat que “es tracta de crear un nou espai protegit amb una nova manera de fer, un espai protegit autosuficient que tingui tot el consens institucional i del territori “. El conseller ha insistit en el fet que “els espais naturals s’han de conservar, però, al mateix temps, aquest patrimoni natural ha de servir també per millorar la qualitat de vida i l'economia dels municipis que el tenen”.
 

1  

Fitxers adjunts

 El conseller Pelegrí durant els parlaments inaugurals

El conseller Pelegrí durant els parlaments inaugurals
JPG | 6423