Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Pelegrí afirma que part del reconeixement de la cuina catalana es deu a la qualitat dels productes elaborats a casa nostra

query_builder   26 març 2012 17:20

event_note Nota de premsa

Pelegrí afirma que part del reconeixement de la cuina catalana es deu a la qualitat dels productes elaborats a casa nostra

Moment de la inauguració
Moment de la inauguració
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha presidit aquesta tarda la inauguració de BCN Vanguardia 2012 – Congrés Internacional de Gastronomia de Barcelona, en el marc de la fira Alimentaria 2012.
 
En el decurs de l’acte d’inauguració, el conseller Pelegrí ha afirmat que, amb la celebració d’aquest certamen gastronòmic, es completa la magnífica aportació que realitza Alimentaria, que s’ha convertit, per a Catalunya, en una fantàstica plataforma per donar a conèixer la gran qualitat i excel·lència dels productes alimentaris catalans, vinculats a la dieta mediterrània i a una cuina de gran prestigi internacional.
 
Segons el conseller, es tracta d’un patrimoni cultural de gran valor, que no seria possible, si no hi hagués com a base un sector agroalimentari que produeix aliments de qualitat i que constitueix la primera indústria de Catalunya. En aquest sentit, Pelegrí ha recordat que s’ha posat en marxa una campanya, que compta amb el recolzament de la Generalitat de Catalunya, per intentar que l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) reconegui la cuina catalana com a patrimoni immaterial de la humanitat.
 
Pelegrí ha volgut constatar també que Catalunya no tindria una cuina de fama internacional sense uns productes de qualitat i de proximitat, vinculats a un territori concret, que conformen una riquesa i un patrimoni històric, cultural, econòmic i social, que existeix gràcies al treball d’agricultors, ramaders, pescadors i productors agroalimentaris.
 
Enguany BCN Vanguardia 2012 aposta per la innovació i la integració i té com a objectiu prioritari convertir-se en un pol d’atracció per a xefs, fabricants, operadors, distribuïdors i empreses de turisme per tal que puguin informar-se de nous conceptes, productes, serveis i tendències.
 
 
 
 

1  

Imatges

Moment de la inauguració

Moment de la inauguració 4505