Bombers

Ensorrament d'un edifici de Mataró (Maresme) sense ferits

query_builder   27 març 2012 14:08

event_note Nota de premsa

Ensorrament d'un edifici de Mataró (Maresme) sense ferits

Aquest migdia, al voltant de les 11.30 hores, s’ha produït l’ensorrament de l’edifici de tres plantes del número 36 del carrer Sant Antoni de Mataró. Aquest edifici ja estava apuntalat i desallotjat des del passat dia 22 de març, quan es van detectar vàries esquerdes.
 
L’ensorrament s’ha produït en tres fases. Primer ha caigut una part de la paret mitgera, després ha caigut la resta d’aquesta paret i part dels forjats, i, finalment ha cedit la resta de forjats. Ara com ara, només queda en peu la façana.
 
Com a mesura preventiva, arran de l’ensorrament d’aquest migdia, s’ha desallotjat una família del número 32, una altra família del número 34 i la pensió del davant, el número 37 on hi havia 12 persones. Cap d’elles no ha resultat ferida.
 
Cal destacar que el carrer estava tallat preventivament per part de l’Ajuntament des d’ahir a la vespre.
 
Al lloc, hi han tres dotacions dels Bombers de la Generalitat realitzant tasques preventives i donant suport a les persones desallotjades. A més, també hi ha a la zona membres de  l’Ajuntament de Mataró, tècnics de Protecció Civil, Creu Roja, Policia Local i Mossos d’Esquadra.
 
Cal recordar que la matinada del dia 23 de febrer, es va produir l’ensorrament de la casa del número 38, de planta baixa i dos pisos. Aquesta ja estava deshabitada. Arran d’aquest ensorrament, es van revisar les cases veïnes i es va fer seguiment amb testimonis de les esquerdes dels edificis del costat. La setmana passada, el dia 22 de març es van detectar un empitjorament en les esquerdes del número 36 i, després d’una inspecció per part de l’ajuntament, es va decidir desallotjar els veïns d’aquest edifici.  
 
Cerdanyola del Vallès, 27 de març de 2012
14.00 hores