Delegació a Girona

Marta Subirà inaugura la jornada 'CO2 El Programa d'Acords Voluntaris' a Girona

query_builder   27 març 2012 12:43

event_note Nota de premsa

Marta Subirà inaugura la jornada 'CO2 El Programa d'Acords Voluntaris' a Girona

Un moment de la jornada
Un moment de la jornada
La directora general de Polítiques Ambientals, Marta Subirà, destaca que “adaptar-se als objectiu de mitigació del canvi climàtic acaba sent un factor de competitivitat per a les empreses”
 
La directora general de Polítiques Ambientals, Marta Subirà, acompanyada pel director dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat, Josep Cortadellas, ha inaugurat avui la jornada ‘CO2 ElPrograma d’Acords Voluntaris”, que ha tingut lloc a l’Auditori Josep Irla de l’Edifici de la Generalitat. Marta Subirà ha demanat a les empreses que s’impliquin contra el canvi climàtic i ha afirmat que amb aquest programa “volem demostrar que s’acaben obtenint beneficis no només a nivell col·lectiu, sinó també en processos interns i a nivell econòmic, i que adaptar-se als objectius de mitigació del canvi climàtic acaba sent un factor de competitivitat per a les empreses”.
 
Els Acords Voluntaris són un segell de qualitat que poden obtenir empreses, organitzacions i institucions de Catalunya que acreditin un compromís ferm per a la reducció dels gasos amb efecte d’hivernacle (GEH). A través d’aquest programa, les organitzacions es comprometen a elaborar anualment un inventari de les seves emissions de GEH i a plantejar i implantar mesures per reduir-les.
 
El programa va néixer a mitjans del 2010 i forma part de les mesures del Pla marc de mitigació del canvi climàtic a Catalunya 2008–2012. En poc més d’un any i mig s’hi han adherit 59 empreses, la majoria de les quals han optat per accions encaminades a la reducció del consum energètic, amb la conseqüent reducció de costos. El total d’accions implantades han permès reduir entre un 20% i un 33% les emissions de CO2.
 
La tipologia dels inscrits és molt variada, tant pel que fa a sectors com a dimensió o tipus d’entitat legal. La posició més destacada l’ocupen les consultories i enginyeries, especialment les dedicades a temes ambientals. Altres sectors destacats pel que fa al seu compromís amb el programa són els sectors agroalimentari i de transports, amb 4 entitats adherides en cadascun d’ells.
 
 
 
 
 
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Fotografia d'un moment de la jornada

Fotografia d'un moment de la jornada
JPG | 1811