Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Pelegrí afirma que la iniciativa Wineries for climate protection aporta valor afegit al sector vitivinícola català

Pelegrí afirma que la iniciativa Wineries for climate protection aporta valor afegit al sector vitivinícola català

query_builder   28 març 2012 14:07

event_note Nota de premsa

Pelegrí afirma que la iniciativa Wineries for climate protection aporta valor afegit al sector vitivinícola català

Moment de l'acte
Moment de l'acte
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de l’INCAVI, Jordi Bort, ha presidit aquest migdia, en el marc de la fira Alimentaria 2012, la presentació de les bodegues que s’han adherit al manifest Wineries for climate protection i de la repercussió que està tenint aquest moviment sobre el canvi climàtic i el seu impacte en el sector vitivinícola.  
 
L’acte també ha comptat amb la participació del secretari general del CEEV, José Ramon Fernández, del president de la Federació Espanyola del Vi, Félix Solís, del president de l’Associació Vinícola Catalana, Miguel A. Torres, del president del Comitè Organitzar d’Alimentaria 2012 i president del Consell d’Administració de Fira de Barcelona, Josep Bonet, del coordinador de Wineries for climate protection, Domingo Valiente, del director general d’Indústria Alimentària del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Fernando José Burgaz, i de la directora general de Polítiques de Sotenibilitat, Marta Subirà.
 
Durant la seva intervenció, el conseller Pelegrí ha dit que s’ha de lloar aquesta iniciativa, que demostra que el sector vitivinícola vol ser responsable davant de la situació del canvi climàtic. Pel conseller “es tracta de la primera iniciativa a nivell mundial de tot un sector a favor del clima, per aportar valor afegit i promoure més la internacionalització del sector vitivinícola”. En aquest sentit, ha dit que mitjançant aquesta jornada, la indústria del vi vol assumir la seva part de responsabilitat en el problema de l’escalfament global que està experimentant el nostre planeta.
 
D’altra banda, Pelegrí ha afirmat que fer possible una producció sostenible implica que les empreses es posin al dia, i mirin d’incorporar nous mètodes de producció d’acord amb aquesta filosofia. Aquesta adaptació implica innovació, ha dit el conseller, i és precisament aquesta innovació de les empreses que les fa ser més competitives i permet que els seus productes assoleixin un millor posicionament en els mercats tan interiors com exteriors.
 
La jornada internacional Wineries for Climate Protection es va celebrar el dia 10 de juny de 2011, a Barcelona, per intercanviar informació sobre la lluita del sector vitivinícola contra el canvi climàtic. Aquesta jornada va ser una iniciativa del sector productor i elaborador català, amb la col·laboració de la Federació Espanyola del Vi, el saló internacional Alimentaria i les fundacions VIMAC (Fundació per a la Protecció de les Vinyes, el Medi Ambient i els Consumidors) i la Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició (FIVIN). També es va comptar amb el suport de l’OIV (Office Internationale de la Vigne et du Vin) i l’esponsorització de les principals empreses dedicades a la protecció del medi ambient i a les energies renovables. Un dia abans, el 9 de juny de 2011, en un acte solemne al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, va tenir lloc la signatura de l’anomenada Declaració de Barcelona, un protocol de compromís de lluita per part del sector vitivinícola contra el canvi climàtic.
 
 
 
 
 

1  

Imatges

Moment de l'acte

Moment de l'acte 1135