Agència de l'Habitatge de Catalunya

L'Agència de l'Habitatge adjudica 14 pisos amb protecció oficial a Palafrugell

L'Agència de l'Habitatge adjudica 14 pisos amb protecció oficial a Palafrugell

query_builder   28 març 2012 13:22

event_note Nota de premsa

L'Agència de l'Habitatge adjudica 14 pisos amb protecció oficial a Palafrugell

Foto promoció Palafrugell
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha assignat aquest matí 14 pisos amb protecció oficial al carrer Fitor de Palafrugell (Baix Empordà). Els pisos són de lloguer amb opció de compra  i formen part del Pla de xoc que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va presentar per adjudicar els habitatges buits de la Generalitat.
 
Els habitatges estan situats al carrer Fitor  i disposen de dos i tres dormitoris i una superfície de 63,49 m2 a 77,56 m2. L’import de la renda és de 281 euros a 337 euros mensuals. Es troben en un edifici amb habitatges que eren de compra i bona part dels quals s’havien adjudicat amb anterioritat. Amb el Pla de xoc posat en marxa per l’Agència, han passat a règim de lloguer amb opció de compra, és a dir, les persones adjudicatàries signaran un contracte d’arrendament per 10 anys i dins d’aquest termini podran disposar d’una opció de compra. Si opten per adquirir el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat de quotes abonades.
 
Per accedir als pisos s’han presentat 174 sol·licituds: 83 s’han admès i 91 s’han exclòs per no complir els requisits de la normativa o per manca de documentació.
 
Pla de xoc per adjudicar 3.264 pisos buits
 
Les mesures més rellevants del Pla de xoc de la Generalitat són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.
 
Amb aquestes actuacions es preveu poder difondre en convocatòria pública el 95% dels pisos que actualment hi ha desocupats, abans del proper mes d’abril.

1  

Imatges

Foto promoció Palafrugell

Foto promoció Palafrugell 2731

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa Palafrugell

Nota de premsa Palafrugell
PDF | 50