Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Pelegrí es reuneix amb representants de l'ambaixada i el consolat d'Hongria

query_builder   29 març 2012 11:21

event_note Nota de premsa

Pelegrí es reuneix amb representants de l'ambaixada i el consolat d'Hongria

Moment de la trobada
Moment de la trobada
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del cap de Relacions Exteriors, Joan Mier, ha mantingut aquest matí una trobada amb l’agregada d’Agricultura i Medi Ambient de l’ambaixada d’Hongria a Espanya, Judit Biesel, i amb el cònsol d'Afers Comercials i Econòmics del consolat general d'Hongria a Barcelona, György Erdos, en el marc de la fira Alimentaria 2012.
 
En el transcurs de la trobada, ambdues parts han analitzat les respectives situacions de l'economia al seu país i les problemàtiques del món agrari i agroalimentari, així com les relacions bilaterals que sempre han existit entre Catalunya i Hongria. També han tractat sobre la necessitat de reforçar les connexions i les potencialitats de dinamització econòmica que puguin derivar-se tan des de l'àmbit agroalimentari com del turístic, i de la bona disposició en tots dos casos per potenciar acords de col·laboració en aquells àmbits en els quals hi hagi coincidència d'objectius.
 
El conseller Pelegrí ha traslladat als representants d'Hongria el document  de posicionament de Catalunya en relació amb la nova PAC i els ha convidat a sumar sinergies i realitzar accions conjuntes davant Europa i la Comissió Europea per aconseguir el suport d'aquells estats i regions amb qui "compartim preocupacions i riscos comuns davant una PAC que pot afectar molt directament al sector agroalimentari d'alguns països, especialment en l'àmbit de l'agricultura mediterrània, i  en determinats aspectes  de la política agrària si no es flexibilitza per permetre una regionalització que s'adapti als models  o les especificitats agrícoles de cada àmbit territorial".
 
El conseller ha destacat com a temes més preocupants de la nova PAC per a Catalunya la definició d’agricultor actiu, la tarifa plana, el greening, el finançament, la regionalització, la manca de sistemes efectius de gestió de crisi, com la de l’any passat (e.coli), la conservació dels drets de plantació de la vinya, i els desequilibris en la cadena alimentària. Pelegrí ha ofert als representants d'Hongria sumar-se en aquells aspectes en què es pugui coincidir davant les institucions europees on s'està discutint la nova PAC (Comissió Europea, Consell d’Europa i Parlament Europeu).
 
Durant la reunió, s'ha analitzat la importància de les infraestructures de reg com a elements estratègics de desenvolupament i dinamització econòmica i territorial, però també la importància essencial de desenvolupar polítiques orientades a l'eficiència i l'ús sostenible de l’aigua en tots els àmbits de la cadena, des del productor fins al consumidor. En aquest sentit, el conseller ha posat de manifest el paper clau de la innovació per fer possible aquesta  major eficiència i optimització dels recursos hídrics en un context de canvi climàtic, que ens aboca a una disponibilitat d'aigua dolça en el futur cada vegada menor.
 
Així mateix, s'ha parlat sobre les oportunitats per a ambdues parts en el camp de les exportacions, especialment en l'àmbit dels productes elaborats, i de reforçar les oportunitats d'intercanvi comercial entre Espanya o Hongria, on Catalunya ocupa actualment el tercer lloc.
 
En aquest sentit, el conseller ha posat les empreses del Departament vinculades als temes d'innovació (IRTA) i de promoció i internacionalització (PRODECA i INCAVI) a disposició dels representants d'Hongria per analitzar oportunitats de col·laboració en tots aquests àmbits .
 
 
 
 

1  

Imatges

Moment de la trobada

Moment de la trobada 916