Recerca i Universitats

El Govern impulsa la internacionalització de les universitats catalanes amb 726.000 euros per fomentar l'ús de terceres llengües

La convocatòria està oberta a totes les universitats catalanes, públiques i privades

query_builder   2 abril 2012 11:56

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la internacionalització de les universitats catalanes amb 726.000 euros per fomentar l'ús de terceres llengües

La convocatòria està oberta a totes les universitats catalanes, públiques i privades

El Govern destinarà aquest any 726.400 euros a fomentar l’ús de les terceres llengües a les universitats catalanes amb la convocatòria del programa Interlingua. Aquesta línia d’ajuts, oberta a totes les universitats catalanes públiques o privades, té per objectiu impulsar la presència i l’ús de les terceres llengües –en especial de l’anglès-, utilitzades també per la comunitat universitària com a resultat de la internacionalització derivada de l’Espai Europeu d’Educació Superior i garantir la presència i l’ús del català a les universitats, atès el seu caràcter de llengua pròpia.
 
La convocatòria d’ajuts Interlingua substitueix el programa NORMA, en vigor fins l’any passat, que tenia per objectiu subvencionar només projectes relacionats amb la normalització lingüística. Aquest any, per primera vegada, s’hi han inclòs les terceres llengües atesa la voluntat del Govern d’impulsar un nou model universitari que reforci l’obertura social i promogui encara més la internacionalització de les universitats catalanes per situar-les com a nodes en els seus camps de coneixement a nivell mundial.
 
D’entre les activitats que seran subvencionades es troben l’elaboració de proves interuniversitàries per a l’acreditació dels nivells adequats de coneixements lingüístics de terceres llengües; els cursos per obtenir al nivell de suficiència de català per al professorat docent i investigador; l’elaboració de recursos lingüístics que condueixin a incrementar la docència i la recerca en català i en anglès; els cursos i activitats per potenciar l’acollida i l’intercanvi lingüístic i cultural dels estudiants estrangers i locals, i el manteniment i l’actualització dels espais d’autoaprenentatge de llengua catalana i de terceres llengües.
 
Els serveis lingüístics de cada universitat presentaran a la Secretaria d’Universitats i Recerca els projectes que aspiren a ser subvencionats. Des de la Secretaria s’avaluaran i, en funció de les puntuacions obtingudes, es distribuiran proporcionalment els diners.
 
Dels 726.400 euros amb què està dotada la convocatòria, 666.400 els aporta la Secretaria d’Universitats i 60.000 la direcció general de Política Lingüística del Departament de Cultura. El termini de presentació de sol·licituds va del 30 de març al 30 d'abril de 2012. Les sol·licituds s'han d'emplenar a través de l'Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat, a l'adreça electrònica http://www.gencat.cat/ovt.
 
Les bases i la informació relacionada amb la convocatòria Interlingua es pot consultar a l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca o bé a l’adreça web www.gencat.cat/agaur 

1  

Fitxers adjunts

Comunicat Interlingua

Comunicat Interlingua
PDF | 276