Esport

El secretari general de l'Esport subratlla el paper dels Sky Games 2012 en la promoció esportiva i econòmica del Pirineu i la Ribagorça Romànica

El secretari general de l'Esport subratlla el paper dels Sky Games 2012 en la promoció esportiva i econòmica del Pirineu i la Ribagorça Romànica

query_builder   2 abril 2012 14:38

event_note Nota de premsa

El secretari general de l'Esport subratlla el paper dels Sky Games 2012 en la promoció esportiva i econòmica del Pirineu i la Ribagorça Romànica

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha presidit avui la presentació dels Sky Games 2012, els campionats del món d’skyrunning, que reuniran els millors especialistes del esports d’alta muntanya, del 29 de juny al 8 de juliol, a la zona de la Ribagorça Romànica, entre el pirineu català i aragonès. Tibau ha subratllat la importància d’aquest “gran” esdeveniment per promoure aquesta comarca a nivell esportiu i econòmic.
sge
Foto: Jordi Estruch
L’acte, que s’ha celebrat al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, ha comptat amb la presència del president de l’Associació per al Desenvolupament de la Ribagorça Romànica, Joan Perelada; el representant territorial de l'Esport a Lleida, Joaquim Perisé; el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino; el representant de la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada, Joan Garrigós; el pilot Isidre Esteve; el director tècnic d’Sky Games, Albert Balcells, i el director de Parasky Games, Carles Hidalgo, així com alcaldes dels municipis de la zona, el delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins, i Joaquim Gay de Montellà, president de Foment del Treball.
 
Aquesta competició, que inclourà també els Parasky Games (20-22 juliol), reunirà els millors especialistes del món de cada disciplina, uns 1.500, 100 d’ells atletes d’elit, que representaran 25 nacionalitats diferents. Fins al moment s’han celebrat tres edicions d’aquest esdeveniment impulsat per la Federació Internacional de Sky Running (ISF), i que enguany arriba per primera vegada a l’Estat.
 
“Els Sky Games serviran per consolidar la zona de la Ribargorça com una referència en l’àmbit dels esports de muntanya, amb la presència dels millors especialistes mundials dels esports de muntanya, però alhora tindran una rellevant repercussió turística i econòmica per a la zona”, ha destacat el secretari general de l’Esport.  
 
D’altra banda, Ivan Tibau ha recordat que la capacitat organitzativa de les entitats esportives del país és clau per a la imatge i la projecció internacional de Catalunya, i ha mostrat la seva confiança en el treball i l’esforç de l’Associació per al Desenvolupament de la Ribagorça Romànica, que “ha aconseguit portar aquesta competició al Pirineu”.
 
Per la seva banda, Joan Perelada ha assegurat que “aquestes ‘olimpíades’ i ‘paralampíades’ han de permetre llançar la Ribargoça al món per tal que sigui coneguda arreu”. Quant als Parasky Games, que viuran la seva primera edició, el seu director, Carles Hidalgo, ha explicat que volen “apropar els esports adaptats al medi natural”. Els atletes participaran en les modalitats de piragüisme, cronoescalada, duatló i trail running.
 
Els Sky Games 2012 constaran de 6 disciplines: el Kilòmetre Vertical, que seguirà l’itinerari de la carrera Cara Amón de Barruera; el SkyMarathon, que sortirà de Vilaller i pujarà al Coll de Llauset (2.910m); el Skybike o duatló d’alta muntanya, a la població de Laspaúles; l’espectacular carrera per eliminatòries SkySpeed, a Taüll; la prova de relleus SkyRaid, que tindrà lloc als voltants del Pont de Suert; i la Sky Race Youth, que serà la carrera on joves promeses d’aquest esport podran demostrar el potencial ascendint al Comadelo des de Vilaller.
 
Les proves estaran repartides per tot el territori de la Ribagorça Romànica; amb centre neuràlgic a Barruera durant la primera part de la competició i a Vilaller. El programa esportiu es completarà amb un ampli programa d’activitats culturals i lúdiques. L’organització dels Sky Games 2012 pretén que l’esdeveniment sigui la culminació del pla de millora del sector turístic i una plataforma de promoció única per a la imatge de la Ribagorça Romànica, una comarca històrica que integra 14 municipis pirinencs de la Ribagorça Aragonesa i de l’Alta Ribagorça catalana.
 
 

1  

Imatges

Fotografia de la presentació (Autor: Jordi Estruch)

Fotografia de la presentació (Autor: Jordi Estruch) 442