Delegació a Barcelona

La Delegació de Girona acull la reunió de delegats del Govern

query_builder   29 març 2012 12:14

event_note Nota de premsa

La Delegació de Girona acull la reunió de delegats del Govern

Salvador Jorba ha assistit el 28 de març a la reunió de delegats territorials que va tenir lloc a la seu de la Delegació del Govern a Girona. Els caps de sis de les set delegacions existents (en aquesta ocasió no va poder assistir el de les Terres de l’Ebre) van posar de manifest les coincidències territorial que presenta el desenvolupament de la seva activitat.
Generalitat de Catalunya
 
 
Els titulars de les delegacions territorials del Govern de la Generalitat a Catalunya van mantenir una reunió de treball en què van posar de manifest i van aportar i compartir aquelles qüestions que presenten situacions coincidents arreu del territori, amb el propòsit de cercar solucions conjuntes.
 
Els delegats van visitar les modernes instal·lacions amb què compta la Delegació del Govern a Girona, que acullen en un sol edifici el conjunt dels serveis que presta la Generalitat a la demarcació de Girona. L’organització d’aquesta delegació disposa d’un sistema modèlic de gestió territorial,  garantit amb un òptim funcionament de dades estadístiques i eficaços sistemes de coordinació i d’atenció als usuaris.
 
La visibilitat de la delegació està reforçada per la disponibilitat d’un edifici únic al centre de la ciutat de Girona i una Oficina d’Atenció al Ciutadà que és referent del Govern de la Generalitat a totes les comarques gironines. Les instal·lacions funcionen de manera generalista, amb cita prèvia i abastant el conjunt de tràmits i consultes que els ciutadans poden requerir.
 
Quant a organització interna, la distribució de despatxos oberts permet una més fàcil interrelació dels empleats i dels directors territorials.
 
Primer edifici multidepartamental del Govern
La seu de la Delegació del Govern a Girona ocupa l’antic Hospital de Santa Caterina, un notable edifici del barroc construït el segle XVII que durant més de 300 anys ha servit d’hospital, i que l’any 1982 va ser catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional. Un cop rehabilitat per acollir tots els serveis de la Generalitat a la zona, disposa d’una superfície que supera els 30 mil metres quadrats i hi treballen unes 850 persones.
 
Les seves característiques i centralitat li han permès pujar el llistó de la capacitat d’eficàcia i d’eficiència en la gestió dels recursos públics, facilitant la multiplicació de serveis ciutadans des d’un mateix espai centralitzat.
 
És sobresortint l’auditori de la Delegació, dedicat a Josep Irla (1876-1958) que fou president de la Generalitat a l’exili. Aquest edifici ocupa l’espai de l’antiga capella annexa a l’hospital, una sola nau coberta amb volta de canó, amb un absis rematat per una semi cúpula i a banda i banda de les parets una decoració austera consistent en capitells toscans i pilastres adossades a la paret, rematades amb un basament. Avui ha esdevingut un gran espai que s’ha tractat per donar relleu i captivar l’atenció en la pintura de R.M. Alsina, El gran dia de Girona.

1  

Fitxers adjunts

Auditori Josep Irla

Auditori Josep Irla
JPG | 30