Agència de l'Habitatge de Catalunya

Obert el procés per assignar cinc pisos a Lloret de Mar i un a Sant Pere de Torelló

Formen part del Pla de xoc per adjudicar els habitatges desocupats de la Generalitat

query_builder   3 abril 2012 12:14

event_note Nota de premsa

Obert el procés per assignar cinc pisos a Lloret de Mar i un a Sant Pere de Torelló

Formen part del Pla de xoc per adjudicar els habitatges desocupats de la Generalitat

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert el termini per adjudicar cinc habitatges amb protecció oficial a Lloret de Mar (la Selva) i un a Sant Pere de Torelló (Osona). Les normes ofereixen noves condicions d’accés després que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, presentés un Pla de xoc per adjudicar els habitatges buits de la Generalitat. Les persones interessades poden informar-se als respectius ajuntaments i a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.
 
Els pisos de Lloret es troben situats al passeig de Pompeu Fabra, tenen tres dormitoris i una superfície de 68,7 m2 a 72 m2, llevat d’un de dues habitacions adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Quatre són de lloguer i un de lloguer amb opció de compra. En tots els casos la quota de renda mensual és de 253 euros a 273 euros. El règim de lloguer amb opció de compra permet a les persones adjudicatàries signar un contracte d’arrendament per 10 anys i, dins d’aquest termini, disposar d’una opció de compra de l’habitatge. Si opten per comprar el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat abonada.
 
A Sant Pere de Torelló, l’habitatge està destinat a persones majors de 60 anys i que siguin pensionistes. Es troba situat al carrer de Bellmunt, té un dormitori, una superfície de 40 m2 i un preu de lloguer de 124 euros mensuals.
 
Pla de xoc per adjudicar 3.264 pisos desocupats
 
El Pla de xoc de l’Agència de l’Habitatge té com a objectiu assignar els 3.264 habitatges del parc públic de la Generalitat que estan buits. Les mesures més rellevants del Pla són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries sempre obertes.

1  

Fitxers adjunts

NP PISOS LLORET DE MAR I SANT PERE DE TORELLÓ

NP PISOS LLORET DE MAR I SANT PERE DE TORELLÓ
PDF | 52