Delegació a les Terres de l'Ebre

L'IDECE inicia aquest dijous 5 d'abril la campanya de navegabilitat 2012 al tram català del riu Ebre

query_builder   3 abril 2012 14:01

event_note Nota de premsa

L'IDECE inicia aquest dijous 5 d'abril la campanya de navegabilitat 2012 al tram català del riu Ebre

  • L’any 2011 un total de 30.200 persones van navegar durant la campanya pel riu l’Ebre
El director de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE), Jordi Borràs, ha presentat aquest matí la nova campanya de navegabilitat pel tram català del riu Ebre, que donarà inici el proper dijous 5 d’abril.
 
Una campanya que començarà amb un cabal riu avall de l’Assut de 144 m3/s i de 172 m3/s amunt de l’Assut, és a dir menys de la meitat que just fa una any que es trobava entre els 400 i els 700m3/s, la qual cosa “complica una mica la navegació amb les embarcacions a motor, bàsicament al tram de la recta de Bítem, on aconsellem que no es navegui” – ha explicat Jordi Borràs.
 
L’IDECE posa en servei una petita embarcació per al servei de vigilància aquestes setmanes i, el proper mes de maig, es concretarà un contracte negociat amb una empresa especialitzada per dur a terme la neteja del tram navegable, ja que el concurs per la contractació ha quedat desert.
Al mateix temps, el director de l’IDECE ha donat a conèixer també les dades de la campanya de navegabilitat del passat 2011, en què un total de 30.200 persones van navegar pel tram català del riu Ebre.
 
En aquest sentit, Jordi Borràs en feia una valoració “molt positiva perquè aquest darrer any s’ha produït un increment del 13’35% del nombre d’usuaris del nostre riu”. A més a més, s’ha produït un increment del 34’08% de piragües i un increment del 10’02% d’embarcacions amb motor.