Bombers

RECERCA NOCTURNA

Trobada a les 21.30h a l'Àrea de Lleure de Can Coll, Crta d'Horta km 2

Els Bombers de la Generalitat faran avui un exercici de recerca nocturna a la serra de Collserola

query_builder   4 abril 2012 11:37

event_note Nota de premsa

Trobada a les 21.30h a l'Àrea de Lleure de Can Coll, Crta d'Horta km 2

Els Bombers de la Generalitat faran avui un exercici de recerca nocturna a la serra de Collserola

  • L’experiència mostra que hi ha un pic de serveis de recerca entre les 17.00 hores i les 21.00 hores

 

  • La pràctica d’aquesta nit també pretén posar de manifest la importància de sortir a la muntanya prenent unes quantes mesures de seguretat
 
Amb l’arribada del bon temps i la proximitat de les vacances de Setmana Santa, cal esperar un increment de la pràctica dels esports i les activitats a la muntanya. És per això que els Bombers de la Generalitat volen fer una crida a la seguretat i la precaució per tal d’evitar accidents. Per aquesta raó, i amb l’objectiu de reforçar el missatge que és molt important anar preparats a la muntanya, aquesta propera nit els Bombers faran un exercici de recerca d’una persona perduda a la muntanya. En ell es podrà veure com treballen els Bombers en aquesta mena de serveis i com els ajuden, tant a ells com a les persones que tenen una emergència, determinades prevencions, especialment quan es fa fosc.
 
L’exercici es farà a la serra de Collserola. Consistirà en la recerca d’un home que, segons la informació facilitada als Bombers, havia sortit a fer una travessa per la muntanya, se l’esperava a casa per la tarda però no hi havia tornat. Hi treballaran diverses dotacions dels Bombers, així com l’ambulància del servei. D’aquesta manera, hi intervindran Bombers de Terrassa, Matadepera, Santa Maria de Palautordera, Mollet del Vallès, efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) de la unitat territorial de Cerdanyola del Vallès, dos binomis del Grup Caní de Recerca (GCR) de Castellar del Vallès (2 gossos i 2 bombers), així com membres del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM).
 
Un cop reunit tot l’equip operatiu (a les 21.30 hores a l’aparcament de can Coll de Collserola), els Bombers faran una sessió de brífing per compartir la informació disponible sobre la persona que cal buscar i planificaran l’estratègia a seguir. Posteriorment, es distribuiran en grups de recerca i pentinaran per separat la zona a batre dins el bosc.
 
L’estadística dels serveis de recerca en què treballen els Bombers de la Generalitat mostra un pic d’avisos en la franja horària compresa entre les 17.00 hores i les 21.00 hores; d’aquí la necessitat de posar en pràctica les recerques nocturnes i d’incidir en el discurs de la prevenció preveient que quan es fa fosc calgui intervenir. L’exercici d’aquesta nit es fa també en el marc del conveni de col·laboració que recentment van signar el departament d’Interior i l’editorial Alpina que preveu que els Bombers de la Generalitat utilitzin la cartografia editada per aquesta firma i que també col·laborin en l’actualització permanent dels mapes.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 4 d’abril de 2012
11.00 hores

3  

Fitxers adjunts

CONSELLS DE SEGURETAT A LA MUNTANYA

CONSELLS DE SEGURETAT A LA MUNTANYA
PDF | 22

DADES EVOLUCIÓ SERVEIS RECERQUES PER HORES

DADES EVOLUCIÓ SERVEIS RECERQUES PER HORES
PDF | 11

EVOLUCIÓ DELS SERVEIS RECERQUES I RESCATS MEDI NATURAL DARRERS ANYS

EVOLUCIÓ DELS SERVEIS RECERQUES I RESCATS MEDI NATURAL DARRERS ANYS
PDF | 13