Drets Socials

Obert el termini per formar part del Jurat Carnet Jove del Festival de Cinema de Sitges 2012

El jurat, format per joves entre 18 i 30 anys, atorgarà el premi a la millor pel·lícula de la Secció Fantàstic i de la Secció Midnight X-Treme

query_builder   6 abril 2012 12:00

event_note Nota de premsa

Obert el termini per formar part del Jurat Carnet Jove del Festival de Cinema de Sitges 2012

El jurat, format per joves entre 18 i 30 anys, atorgarà el premi a la millor pel·lícula de la Secció Fantàstic i de la Secció Midnight X-Treme

L’Agència Catalana de la Joventut del Departament de Benestar Social i Família ha obert el termini per formar part del Jurat Carnet Jove del Sitges 2012 - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que celebra la seva 45a edició del 4 al 14 d’octubre.
 
El jurat estarà integrat exclusivament per joves aficionats al cinema fantàstic de 18 a 30 anys i atorgarà el Premi Carnet Jove a la millor pel·lícula de la Secció Fantàstic i a la millor pel·lícula de la secció Midnight X-Treme. Aquesta secció del Festival mostra les pel·lícules de terror amb esperit més independent, adreçades a un públic principalment jove.
 
El Jurat Carnet Jove ha estat impulsat per l’equip de direcció del Festival i l’Agència Catalana de la Joventut a través del Programa Connecta’t del Carnet Jove. L’objectiu és facilitar que els joves catalans puguin desenvolupar les seves inquietuds culturals, en particular les vinculades al món del cinema, i donar oportunitats professionals en el camp de la crítica cinematogràfica. També suposa un reconeixement al públic més jove, que s’ha demostrat com el més fidel al Sitges des de la seva creació, tant en les projeccions com en els espais lúdics associats al certamen.
 
El Jurat Carnet Jove se suma als habituals en el certamen: el Jurat Oficial Fantàstic Competició; el Jurat Méliès, per designar la millor pel·lícula de producció europea; el Jurat Casa Àsia i Anima’t, per a les produccions d’animació i asiàtiques; el Jurat Brigadoon, que guardona les propostes més transgressores; i el Jurat Noves Visions, que selecciona les propostes més innovadores de la Secció Oficial del Festival.
 
Selecció dels membres del Jurat Carnet Jove
El Jurat Carnet Jove estarà integrat per cinc titulars del Carnet Jove de la Generalitat de Catalunya d’entre 18 i 30 anys.
 
Els joves candidats hauran d’emplenar un qüestionari i presentar un currículum vitae i tres crítiques d’entre 1.600 i 3.200 caràcters cadascuna:
 
  • Crítica d’una pel·lícula de gènere fantàstic (horror, ciència-ficció, fantasia), de qualsevol període.
  • Crítica d’una pel·lícula de gènere fantàstic (horror, ciència-ficció, fantasia) produïda i estrenada entre els anys 2011 i 2012.
  • Crítica d’una pel·lícula que no sigui del gènere fantàstic sinó d’acció, arts marcials, drama, thriller, comèdia, western o musical, estrenada entre els anys 2011 i 2012.
 
La documentació s’haurà de presentar abans del 10 de juliol a través del web del Carnet Jove: www.carnetjove.cat/connectat.
 
Una comissió seleccionadora formada per representants del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, representants qualificats de l’Institut Català d’Indústries Culturals i de l’Agència Catalana de la Joventut valoraran la documentació presentada pels candidats i seleccionarà els cinc integrants del jurat.
 
Les bases completes del concurs: requisits, criteris de selecció i documentació, es poden consultar al web www.carnetjove.cat/connectat.