Salut

La Setmana de la Salut de Vilassar de Mar promou hàbits saludables d'alimentació i activitat física

query_builder   10 abril 2012 19:24

event_note Nota de premsa

La Setmana de la Salut de Vilassar de Mar promou hàbits saludables d'alimentació i activitat física

Del 10 al 15 d’abril a Vilassar de Mar es duran a terme diferents activitats amb l’objectiu de fomentar hàbits saludables entre la població.
 
El president del Consell d’Administració de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Lluís Salleras, ha inaugurat aquesta tarda la Setmana de la Salut, que se celebra del 10 al 15 d’abril a la localitat de Vilassar de Mar, amb l’objectiu de promoure hàbits saludables d’alimentació i activitat física entre la població.
 
La Setmana de la Salut està organitzada per la Comissió d'estils de vida saludables de Vilassar de Mar, de la qual formen part les regidories de Salut Pública, Ensenyament, i Esports i Joventut de l'Ajuntament, els centres educatius del municipi i les seves AMPA, i el CAP Dr. Masriera i compta amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, el Departament de Salut, la Diputació de Barcelona i Sanitat Respon, i amb la col·laboració d'entitats locals.
 
Un dels objectiu principals del Pla de salut del Departament de Salut és la promoció d’hàbits saludables. És per això que dóna suport a aquestes activitats que s’emmarquen dins del Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l’activitat física i l’alimentació saludables (PAAS) en l’àmbit comunitari. Cal destacar que, durant la Jornada PAAS 2010 que organitza la Subdirecció de Promoció de la Salut de l’ASPCAT, el projecte de creació de la Comissió d’estils de vida saludables de Vilassar de Mar va rebre el Premi PAAS al millor projecte en l’àmbit comunitari.
 
L’ASPCAT ha dut a terme el procés d’avaluació dels tres restaurants que, durant l’acte inaugural, s’acreditaran com a establiments promotors d’alimentació mediterrània en el marc del programa AMED del PAAS. Els tres restaurants que s’acreditaran són El Terral, El Sot i L’Atlàntida 2, que sumen 425 comensals diaris més als 32.600 dels establiments ja acreditats pel programa AMED a Catalunya. El programa AMED, dins del PAAS, està recollit al projecte 2.2 del Pla de salut de Catalunya (Prevenció i promoció de la salut en el marc de la cronicitat).