Cultura

El 32è Festival de Músiques de Torroella de Montgrí oferirà 15 concerts del 21 de juliol al 23 d'agost

query_builder   12 abril 2012 14:15

event_note Nota de premsa

El 32è Festival de Músiques de Torroella de Montgrí oferirà 15 concerts del 21 de juliol al 23 d'agost

  • L’esdeveniment aplegarà destacats músics catalans i internacionals a l’església gòtica de Sant Genís de Torroella de Montgrí
  • Josep Colom és l’artista principal d’aquesta edició, que ret homenatge a Eduard Toldrà, Frederic Mompou i Xavier Montsalvatge
Presentació del 32è Festival de Músiques de Torroella
Aquest matí s’ha presentat el 32è Festival de Músiques de Torroella de Montgrí, que oferirà 15 concerts a l’església gòtica de Sant Genís d’aquest municipi del 21 de juliol al 23 d’agost.
 
Han participat en la roda de premsa de presentació del festival el director de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Fèlix Riera; l’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordón; i el president de les Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, Josep Lloret.
 
En la seva intervenció, el director de l’ICEC, Fèlix Riera, ha destacat que el festival “treballa en l’àmbit de l’excel·lència, perquè porta músics contrastats a nivell internacional; incideix en la recuperació del patrimoni musical català; posa en valor, mitjançant commemoracions, a músics i intèrprets que han forjat la continuïtat de la nostra cultura; i dóna veu a figures emergents del nostre país”.  “És un esdeveniment que ha sabut encaixar les peces del puzle del panorama musical d’alt nivell a Catalunya”, ha afirmat.
 
Riera també ha destacat la importància que tindrà per al festival la construcció del nou auditori de Torroella, que, segons les previsions, s’enllestirà d’aquí a dos anys i que suposarà “una oportunitat per redimensionar el festival, professionalitzar-lo i, alhora, augmentar-ne la qualitat musical”. “El festival farà un salt que el convertirà en un projecte d’excel·lència musical”, ha afegit.
 
D’altra banda, el president de les Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, Josep Lloret, ha destacat que l’edició d’enguany ”manté la línia de les anteriors”. Lloret ha ressaltat que el pianista barceloní Josep Colom serà “l’artista principal”
del certamen, que aquest any “ret homenatge especial, amb 5 concerts, als músics Eduard Toldrà, Frederic Mompou i Xavier Montsalvatge”.
 
L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordón, ha destacat la importància i la singularitat del certamen: “Hi ha més festivals d'estiu, però el Festival de Músiques de Torroella de Montgrí té la particularitat que, per la seva qualitat i per la seva excel·lència, complementa l'oferta musical gironina i de la Costa Brava”.
 
 
 
L’edició d’enguany
 
L’artista principal invitat al 32è Festival de Músiques de Torroella de Montgrí  és el pianista català Josep Colom, que oferirà dos concerts: l’inaugural com a solista i un segon amb el Quartet Zemlinsky.
 
El festival també dedicarà un espai destacat a la commemoració dels aniversaris de tres importants compositors catalans del segle XX: Eduard Toldrà , de qui es commemoren 50 anys de la seva mort, Frederic Mompou, pels 25 anys de la seva mort, i Xavier Montsalvatge, en el centenari del seu naixement, amb la interpretació d’obres seves a quatre concerts.
 
D’altra banda l’esdeveniment compta amb la presència d’artistes de nivell internacional, tant de figures consagrades com la mezzosoprano Anne Sofie von Otter o la violinista Viktoria Mullova, com de joves intèrprets que destaquen en el circuit musical europeu, com la soprano russa Julia Lezhneva, la clarinetista ampostina Laura Ruiz o la mezzosoprano sabadellenca Anna Alàs.
 
 
Creat l’any 1980, el Festival de Música de Torroella de Montgrí  és membre de l’Associació Europea de Festivals. L’any 2008 va ser declarat festival estratègic en l’àmbit de la música clàssica per a la política musical del Departament de Cultura, que dóna suport a l’edició d’enguany amb 248.000 euros. El pressupost del festival és de 630.000 euros.

3  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa: 32è Festival de Músiques de Torroella de Mongrí

Dossier de premsa: 32è Festival de Músiques de Torroella de Mongrí
PDF | 16090

Fotografia de l'acte de presentació del 32è Festival de Músiques de Torroella de Montgrí

Fotografia de l'acte de presentació del 32è Festival de Músiques de Torroella de Montgrí
JPG | 2167

Fotografia de la roda de premsa de presentació del 32è Festival de Músiques de Torroella de Montgrí

Fotografia de la roda de premsa de presentació del 32è Festival de Músiques de Torroella de Montgrí
JPG | 3243