Empresa i Treball

OCUPACIÓ

El Departament d'Empresa i Ocupació posa en marxa un cicle de debats d'Economia Social i Cooperativa

query_builder   13 abril 2012 14:15

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

El Departament d'Empresa i Ocupació posa en marxa un cicle de debats d'Economia Social i Cooperativa

·         El primer ponent ha estat el fundador d’Eroski i expresident de la Corporació Mondragón, Antonio Cancelo, i ha estat acompanyat pel president del Consell General de Cambres de Catalunya, Miquel Valls
 
·         Cancelo ha destacat que “cal crear grups molt potents en el món de l’economia social” i ha recordat que és “urgent resoldre la carència de finançament de l’economia social”
 
En el marc de la celebració aquest 2012 de l’Any Internacional de les Cooperatives, el Departament d’Empresa i Ocupació, a través de la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom i en col·laboració amb la Confederació de Cooperatives de Catalunya, ha posat en marxa un cicle de debats d’Economia Social i Cooperativa amb l’objectiu de visibilitzar aquestes fórmules empresarials.
 
El primer ponent ha estat el fundador d’Eroski i l’expresident de la Corporació Mondragón, Antonio Cancelo, i ha estat acompanyat pel president del Consell General de Cambres de Catalunya, Miquel Valls.
 
Antonio Cancelo ha assegurat que “model empresarial cooperatiu és profundament diferencial però té elements que cal renovar”. En aquest sentit, ha destacat que cal repensar “el paper del territori, el finançament de les empreses, la democràcia i el paper de les persones treballadores”.
 
El fundador d’Eroski i expresident de la Corporació Mondragón ha aprofundit en el tema del finançament recordant que és “urgent resoldre la carència de finançament de l’economia social.” També ha destacat que “necessitem lideratges que s’oblidin del projecte personal i assumeixin el projecte de l’empresa per tocar models històrics que no es volen canviar”.
 
Cancelo considera que les nostres empreses són molt petites i ha assegurat que “sols no podem, cal crear grups molt potents en el món de l’economia social.  La formació també ha estat un tema important en la seva ponència i ha destacat que “mai és suficient i hem de fer que l’aprenentatge mai sigui una càrrega”.
 
 
Davant el context econòmic actual Cancelo ha recordat que la societat demanda que es creï ocupació i per això creu que “qualsevol persona que tingui una idea s’ha de cuidar ja que no es pot perdre qualsevol projecte encara que només generi un lloc de feina”.
 
Aquests debats, que es celebraran un cop al mes, tenen per objectiu prestigiar el model empresarial cooperatiu, visibilitzar experiències d’èxit tant de cooperatives com de societats laborals així com potenciar la creació de sinèrgies entre els agents de l’empresa cooperativa i l’administració.
 
Els propers ponents són els següents: el catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra, Oriol Amat, i el president del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement, Salvador Alemany.
 
 
 
 
 
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

El director d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, Xavier López, acompanyat del fundador d'Eroski, Antonio Cancelo, i el president del Consell General de Cambres, Miquel Valls, durant l'acte de presentació del cicle.

El director d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, Xavier López, acompanyat del fundador d'Eroski, Antonio Cancelo, i el president del Consell General de Cambres, Miquel Valls, durant l'acte de presentació del cicle.
JPG | 1298