Empresa i Treball

INDÚSTRIA

ACC1Ó impulsa dos programes de beques per a joves en Centres de Promoció de Negocis arreu del món i en filials d'empreses catalanes a l'estranger

query_builder   15 abril 2012 11:00

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

ACC1Ó impulsa dos programes de beques per a joves en Centres de Promoció de Negocis arreu del món i en filials d'empreses catalanes a l'estranger

 
  • Des de la seva creació, els programes de beques han contribuït a la formació en internacionalització empresarial de 1.700 joves catalans.
 
  • Les beques a les oficines d’ACC1Ó compten amb prop de 30 anys d’experiència i permeten estades d’un any als Centres de Promoció de Negocis de ciutats com Sao Paulo, Nova York, Dubai, Singapur o París.
 
  • Com a novetat d’enguany, ACC1Ó transforma el programa de pràctiques en empreses i institucions a l’estranger per impulsar exclusivament les estades en filials d’empreses catalanes.
 
ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació, dóna un impuls als joves amb talent i fomenta la vocació internacional mitjançant els seus dos programes de beques.
 
Ambdós projectes formatius, amb 28 i 18 anys d’experiència respectivament, tenen com a objectiu promoure la visió internacional en la gestió comercial i empresarial. Un total de 1.700 joves hi han participat al llarg de totes les edicions. Un dels programes permet realitzar pràctiques a la xarxa d'oficines a l'estranger d'ACC1Ó (els Centres de Promoció de Negocis), mentre que l’altre facilita estades en filials a l’estranger d’empreses catalanes.
 
Les beques a les oficines d’ACC1Ó (Beques Xarxa Exterior ACC1Ó) s’atorguen a 24 joves professionals amb formació universitària de grau superior per realitzar pràctiques en comerç internacional, innovació, transferència tecnològica i cooperació internacional. Així, els becaris treballen dins d’un ens públic català però en un context internacional, a les oficines de Casablanca, Silicon Valley, Mumbai, Londres, Sao Paulo, Buenos Aires, Copenhaguen, Washington o Santiago de Xile, entre d’altres. Aquest programa dura 12 mesos i cada beca està dotada entre 20.000 i 30.000 euros.
 
D’altra banda, les Beques a Filials Catalanes a l’Estranger permeten l'adquisició d'experiència internacional dels joves, alhora que contribueixen a augmentar el nombre d'especialistes catalans en comerç internacional. Iniciat l’any 1993 i obert a empreses i institucions a l'estranger, el programa enguany s’ha transformat per donar impuls a la internacionalització de les empreses catalanes: ara gestiona pràctiques laborals exclusivament a filials de firmes catalanes a l’estranger. La prestació econòmica prevista és d’un màxim de 1.000 euros bruts mensuals per becari i el programa pot durar entre 6 i 12 mesos.
 
L’acte de presentació i adjudicació de les Beques Xarxa Exterior ACC1Ó 2012, celebrat aquesta setmana a Barcelona, va comptar amb la presència de Jordi Serret, Director Executiu d’ACC1Ó, Diego Guri, Director de la Unitat d’Internacionalització Empresarial i Ramon Camí, Gerent de l’Àrea d’Iniciació i Talent per a la Internacionalització. També van participar-hi els becaris de l’anterior edició, els quals van compartir amb els presents la seva experiència. La convocatòria 2012 de les Beques a Filials Catalanes a l’Estranger s’obrirà properament.
 
Després de les pràctiques, tots els becaris passen a formar part del Directori de Professionals Online, una base de dades de professionals del comerç exterior d’ACC1Ó que serveix com a plataforma de networking i borsa de treball.

2  

Fitxers adjunts

foto de família dells beneficiaris del projecte Beques Xarxa Exterior ACC1Ó 2012

foto de família dells beneficiaris del projecte Beques Xarxa Exterior ACC1Ó 2012
JPG | 180

El director executiu d'ACC1Ó, Jordi Serret (al centre de la primera fila), amb els beneficiaris i els responsables de les Beques Xarxa Exterior ACC1Ó 2012

El director executiu d'ACC1Ó, Jordi Serret (al centre de la primera fila), amb els beneficiaris i els responsables de les Beques Xarxa Exterior ACC1Ó 2012
JPG | 211