Bombers

Els Bombers de la Generalitat rescaten un escalador accidentat a Montserrat

query_builder   15 abril 2012 15:37

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat rescaten un escalador accidentat a Montserrat

 
  • L’home, de 30 anys i veí d’Alzira, ha quedat ferit de gravetat en caure mentre feia ràpel
 
  • L’helicòpter ha traslladat el Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i el Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) per fer el rescat del ferit

 

Els Bombers de la Generalitat han rescatat aquest matí un escalador accidentat a la muntanya de Montserrat. El ferit, un jove valencià de 30 anys veí d’Alzira (Ribera Alta), ha patit una caiguda mentre feia la ràpel al Torrent de Santa Maria, a prop de l’estació del funicular.
 
L’avís d’emergència l’ha donat un testimoni a les 11.50 hores, quan ha vist com es produïa l’accident. Immediatament, els Bombers han activat dues dotacions terrestres i un helicòpter, que ha traslladat els membres del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) fins al lloc dels fets.
 
El ferit ha patit una caiguda d’uns 20 metres des de la zona del mirador de l’aeri, a un lloc de difícil accés. Els efectius de Bombers han accedit al ferit, l’han immobilitzat, tot fent-li la primera assistència mèdica. La metgessa del GEM ha intubat i estabilitzat la víctima i posteriorment els membres del GRAE han procedit a carregar-lo amb llitera per la seva evacuació.
 
El jove accidentat, que presentava un traumatisme toràcic i abdominal greu, ha estat transferit a l’helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que l’ha evacuat fins a l’Hospital Vall d’Hebron.
 
L’operatiu de rescat també ha comptat amb la participació dels Mossos d’Esquadra, Creu Roja i personal del telefèric.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 15 d’abril de 2012
15.34 hores