Delegació a Girona

Més de 5.000 alumnes participaran a la trobada de corals d'Educació Secundària que es farà a Girona el 25 d'abril

query_builder   16 abril 2012 14:27

event_note Nota de premsa

Més de 5.000 alumnes participaran a la trobada de corals d'Educació Secundària que es farà a Girona el 25 d'abril

Presentació de la trobada de corals
Presentació de la trobada de corals
Més de 5.000 alumnes de 1r. d’ESO fins a 2n. de batxillerat provinents de 120 centres de tot Catalunya i Andorra participaran a la XVIII trobada de corals d’Educació Secundària, que es farà a Girona el 25 d’abril, organitzada pel Departament d’Ensenyament a Girona.
 
Aquesta trobada es desenvoluparà en diferents espais de la ciutat de Girona, de Salt i de Sant Gregori. La seva magnitud comportarà la utilització de diferents espais de Girona: el Teatre Municipal, l’Auditori Palau de Congressos, espais de culte, les sales d’actes de les facultats d’Infermeria i d’Educació I Psicologia de la Universitat, l’Espai Caixa, l’Auditori Josep Irla, la Casa de Cultura de Girona i centres educatius de Girona, entre d’altres.
 
El director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Albert Bayot, juntament amb la tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Girona, Marta Madrenas, i la cap de servei d’Ordenació d’Ensenyaments de Règim Especial del Departament,  Olga Adroher,  han explicat aquest matí en roda de premsa la trobada de corals i el seu funcionament.
 
El director dels Serveis Territorials d’Ensenyament ha agraït el suport i la implicació de totes les entitats i institucions que hi participen, en especial la de l’Ajuntament de Girona que sense la seva participació no seria possible un esdeveniment d’aquestes característiques. Per la seva part, la 1a tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Girona ha destacat que l’Ajuntament ha posat a disposició del Departament tots els recursos necessaris, sobretot de caire logístic, perquè aquest acte, que uneix recursos i educació, pugui realitzar-se amb total normalitat.
 
Albert Bayot ha volgut remarcar dos elements de la trobada: per una banda, l’acció que s’ha fet de vincular la Ciutat amb l’educació musical, en el sentit que s’han marcat itineraris perquè els alumnes passin per carrers o places que porten el nom de persones lligades al món de la música. I, per altra banda, ressaltar que no es tracta només d’un acte de posada en escena sinó que el que és molt important és el treball de fons que comporta als centres, amb els conseqüents compromisos dels nens i nenes i el significat de la implicació del centre per la música i l’art.
 
Finalment, el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament ha informat que també hi ha previstes trobades de corals de centres d’Educació Infantil i Primària, a nivell de comarques gironines, de les quals es faran tres edicions, dues a Girona i una a Palafrugell, el proper mes de maig.