Delegació a Barcelona

El delegat participa a la commemoració del bicentenari del Vot de Poble de Figaró-Montmany

query_builder   17 abril 2012 18:14

event_note Nota de premsa

El delegat participa a la commemoració del bicentenari del Vot de Poble de Figaró-Montmany

El municipi del Figaró-Montmany (Vallès Oriental) ha commemorat el 16 de març el bicentenari de Vot de Poble, una prometença que es remunta a l'any 1812, en plena  Guerra del Francès. La celebració, en què ha participat el delegat, ha assistit el bisbe de Vic, Romà Casanova, i ha comptat amb l'actuació dels Xics de Granollers.

 
El delegat va posar de relleu durant el seu parlament el treball desenvolupat per l’associació Amics dels Sants Patrons i la Festa del Pi, que es va crear fa tres anys per commemorar els actes d’aquest bicentenari. Aquesta entitat ha fet una eficaç difusió de la festa popular, ha recuperat la solemnitat litúrgica dels actes i ha aconseguit portar a terme la restauració del l’església de Sant Pere de Valcàrquera.
 
Va ser en plena Guerra del Francès, l’any 1812, quan els habitants d’aquest municipi, pobladors de l’antiga parròquia de  Sant Pere de Vallcàrquera, es van comprometre davant els sants patrons a fer una processó anual entre l'església parroquial de Sant Pere i la capella de Sant Rafel si els lliuraven de la fam, les epidèmies i els mals de la guerra. La processó es fa set dies després de dilluns de Pasqua, l’endemà de la festa del Pi, una altra manifestació cultural d’arrels ancestrals, cristianitzada posteriorment que té lloc el dia abans amb les demostracions públiques de la possessió i ús d'armes representada amb els Trabucaires.