Oficina del President

President

President Mas: "Hi ha països que diuen que creixen i es dediquen a agafar empreses que no són seves"

query_builder   17 abril 2012 17:01

event_note Nota de premsa

President Mas: "Hi ha països que diuen que creixen i es dediquen a agafar empreses que no són seves"

  • El cap de l’Executiu ha valorat l’expropiació d’YPF durant la seva intervenció en el dinar institucional de l’Assemblea General d’AECOC
  • Artur Mas recorda que Catalunya està fent els deures i lamenta que  aquesta línia “no s’està seguint amb tot el rigor i intensitat en el conjunt de l’Estat”
El president durant la seva intervenció en l'acte
El president durant la seva intervenció en l'acte
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha valorat avui l’expropiació d’YPF per part del Govern de l’Argentina i ha assegurat que hi ha països que “tot i que diuen que creixen i la seva economia va bé, es dediquen a agafar les empreses que no són seves, sense pagar el que caldria, i exagerant mesures que no s’haurien de prendre en cap sentit d’aquesta manera”.
 
En aquest sentit, Artur Mas ha contraposat les polítiques serioses que s’estan fent a Catalunya per fer front a la situació econòmica amb les “d’algun país del con Sud” i ha assenyalat que feia aquesta comparació per “fer  notar que hi ha llocs on es diu que les coses van millor i es fan pitjor i en altres on es diu que van pitjor i es fan millor”.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions durant la seva intervenció en el dinar institucional de l’Assemblea General de l’associació de fabricants i distribuïdors AECOC, que ha tingut lloc a Barcelona i al qual han assistit uns 150 empresaris del sector del gran consum.
 
El president Mas ha agraït al macrosector del gran consum que “està fent les coses bé i està fent els deures”. El cap del Govern ha dit que a Catalunya també s’estan fent els deures perquè “aquest camí ens el creiem i procurem liderar en el conjunt de l’Estat aquesta política general d’austeritat”.
 
Artur Mas ha recordat que el Govern ha pres decisions complicades, com reduir les retribucions dels empleats públics i ha lamentat que aquesta línia “no s’està seguint amb tot el rigor i intensitat en el conjunt de l’Estat”. “Teníem l’esperança que seria obrir el camí perquè altres també fessin més o menys el mateix”, ha dit el president, que ha afegit que “no ha estat així de moment, però seguirem insistint i actuant amb la mateixa serietat i responsabilitat”.
 
El cap del Govern també ha fet una crida a l’optimisme, assenyalant que la situació és “complicada, però no insalvable” i que “es pot recuperar i entrar en una economia més sanejada”. Així, el president ha dit que “a les bases de la nostra economia hi ha coses que s’estan fent molt bé” i ha afegit que el Govern “s’acull a aquesta palanca perquè vagi calant en el conjunt del nostre sistema productiu”.

2  

Imatges

Dinar AECOC

Dinar AECOC 347

Dinar AECOC

Dinar AECOC 316