Interior

El Govern crea el Programa Campanya Forestal per a l'any 2012

query_builder   17 abril 2012 17:57

event_note Nota de premsa

El Govern crea el Programa Campanya Forestal per a l'any 2012

  • Les previsions generals determinen establir un reforç addicional als equips d’extinció d’incendis, al personal de suport a l’operatiu del cos de bombers i un augment de l’activitat al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya.
 
El Govern ha signat avui l’acord pel qual es crea el Programa Campanya Forestal, adreçat a la lluita contra els incendis forestals, i s’autoritza la contractació del personal necessari per a l’any 2012.
 
Els objectius d’aquest programa, que tindrà una durada de 6 mesos, són: donar suport a les dotacions dels parcs de bombers i altres unitats en aquells mesos durant els quals s’intensifica l’activitat; realitzar tasques de vigilància de zones forestals des de punts de guaita; donar suport a les tasques de caràcter auxiliar al cos de bombers que tenen un efecte tant en la logística operativa com en les comunicacions operatives; i oferir suport administratiu en la campanya forestal.
                                                
Enguany, a més a més, les previsions generals determinen establir un reforç addicional als equips d’extinció d’incendis, al personal de suport a l’operatiu del cos de bombers i un augment de l’activitat al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya.
 
En el marc del Programa Campanya Forestal per a l’any 2012, s’autoritza la contractació dels recursos humans necessaris i la redistribució de personal funcionari i interí, fent ús de l’assignació provisional de funcions, per cobrir aquelles places de caràcter més administratiu. Per fer-ho efectiu, es destinarà a la contractació de personal més de nou milions d’euros.
 
El Departament d’Interior executa anualment la Campanya Forestal, amb la contractació de personal de reforç, per tal de donar suport a la capacitat operativa dels efectius del cos de bombers de la Generalitat de Catalunya davant l’augment del risc d’incendi forestal que anualment es preveu durant els mesos d’estiu.