Delegació a la Catalunya Central

La Generalitat presenta les lleis Òmnibus a Igualada

query_builder   19 abril 2012 08:29

event_note Nota de premsa

La Generalitat presenta les lleis Òmnibus a Igualada

El delegat del Govern, Jordi Moltó i la directora general de Serveis Consultius i Coordinació Jurídica de la Generalitat de Catalunya, M. Dolors Feliu, han destacat la necessitat i la confiança en la reactivació econòmica que suposen aquestes lleis.
La Delegació del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central ha presentat les lleis Òmnibus en un acte que s’ha fet aquest dimarts al vespre, a la seu del Consell Comarcal de l’Anoia. L’acte forma part de la campanya informativa que s’està duent a terme a tot Catalunya.  Tal i com va explicar el delegat del Govern, Jordi Moltó, a Igualada“es pretén una màxima difusió de les lleis Òmnibus i per això s’han planificat actes a les diferents capitals de comarca de la Catalunya Central”. L’acte, que ha comptat amb un vídeo inicial que recull el testimoni dels diferents representants de les cambres de comerç i del món empresarial del territori,  ha tractat del contingut i dels objectius de les lleis Òmnibus, que ha aprovat recentment el Govern.
 
El delegat del Govern, Jordi Moltó, ha afirmat en el seu parlament que davant l’adversitat econòmica actual, aquestes lleis “suposaran una millora en la relació de l’administració amb el sector privat”. El delegat destaca que “les lleis Òmnibus no són un objectiu sinó un pas per a la reactivació econòmica del país”. Va qualificar la reactivació com a “imprescindible per tal que es pugui generar ocupació i que el país vagi endavant” i ha destacat la necessitat de tenir en compte els possibles suggeriments, les sinergies i l’esforç conjunt. 
 
Durant l’acte,la directora general de Serveis Consultius i Coordinació Jurídica de la Generalitat de Catalunya, M. Dolors Feliu, ha explicat els reptes que les lleis òmnibus van plantejar durant el seu procés d’elaboració, tenint en compte que “les lleis òmnibus no són unes lleis aïllades sinó que formen part d’un projecte global”.Amb l’aprovació de les cinc lleis, Feliu ha posat l’èmfasi en la racionalització del sector públic i n’ha posat exemples, com la supressió de vuit entitats i d’òrgans de l’administració. Els conceptes de “simplificació” i “agilització” són claus a l’hora d’”optimitzar recursos”.La directora dels Serveis Consultius i Coordinació Jurídica va explicar que “la Generalitat va tenir en compte més de 3.000 al·legacions i es va garantir la participació dels diputats en una llei tan heterogènia, fragmentant-la en cinc”.
 
L’acte de presentació de les lleis òmnibus que s’ha fet a Igualada ha comptat han representants dels diferents sectors del teixit empresarial, associacions empresarials i de l’administració de l’Anoia.
 
El web específic de la Generalitat www.gencat.cat/lleisomnibus ofereix informació relativa a les lleis Òmnibus.

1  

Imatges

Presentació de les lleis òmnibus a Igualada

Presentació de les lleis òmnibus a Igualada 125