Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Departament d'Agricultura inverteix més de 500.000 euros en la millora de camins rurals de la Noguera

query_builder   19 abril 2012 12:18

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura inverteix més de 500.000 euros en la millora de camins rurals de la Noguera

El director general de Desenvolupament Rural, Jordi Sala, ha inaugurat aquest migdia les obres de condicionament i millora de diversos camins dels municipis de Balaguer, Vallfogona de Balaguer i Camarasa (Noguera).
 
Concretament, els camins arranjats són: el camí vell de Camarasa, ramal de Torre Fortuny, ramal de Torre Solans, ramals de Torre Batlle, Divina Pastora, camí de la Coma dels Lliris i camí del Secà, amb una longitud total de 6,8 quilòmetres i una inversió total de 581.907 euros.
 
Es tracta de camins que donen accés a les explotacions agràries de la zona i beneficien en conjunt unes 19.000 persones dels tres municipis, 12 nuclis rurals o agregats (pagesos d’agricultura intensiva de fruiters, alfals i cereals, entre altres conreus) i 555 explotacions agràries.
 
Aquests camins presentaven importants mancances de conservació del ferm i del paviment, accentuades per un procés de degradació a causa de les aigües i de l’erosió natural, fet que comportava una gran dificultat per transitar sobretot en períodes de pluja.
 
La millora va consistir, bàsicament, en moviments de terres amb desbrossada de marges, la neteja de cunetes i el sanejament de flonjalls i en la construcció d’un nou ferm de base de tot-u artificial, d’uns 25 centímetres de gruix i una capa de rodolament asfàltica de 5 centímetres de mescla bituminosa en calent (MBC), cunetes en els llocs necessaris i una senyalització horitzontal i vertical a criteri de la direcció tècnica de les obres.