Oficina del President

President

President Mas: "Amb el programa FutbolNet passarem l'eliminatòria contra l'incivisme i la incultura i guanyarem el campionat dels bons valors"

query_builder   20 abril 2012 11:20

event_note Nota de premsa

President Mas: "Amb el programa FutbolNet passarem l'eliminatòria contra l'incivisme i la incultura i guanyarem el campionat dels bons valors"

 

  • El cap de l’Executiu ha presentat aquest matí el programa FutbolNet, impulsat per la Fundació FC Barcelona, i que té com a objectiu reeducar els infants i joves per mitjà del foment dels valors positius
 
El president Mas a l'acte de presentació de FutbolNet
Artur Mas i Sandro Rosell a la presentació de FutbolNet
El president de la Generalitat, Artur Mas, s’ha declarat avui convençut que “amb les actituds de fa uns anys no superarem les dificultats actuals”. “No podem fer les coses de la mateixa manera –ha assegurat- en tots els camps -anímic, sentimental, i racional- la nostra societat ha d’anar canviant d’actituds”. En aquest sentit, però, s’ha mostrat confiat que“guanyarem el campionat dels bons valors i això és decisiu per al nostre futur”.
 
El cap de l’Executiu, que ha presidit aquest matí, al Palau de la Generalitat, la presentació del programa “FutbolNet”, impulsat per la Fundació FC Barcelona, s’ha mostrat confiat que amb projectes com aquest “passarem l’eliminatòria contra l’incivisme i la incultura”.Amb aquest programa aconseguirem ajudar persones en risc de caure en aquest món complicat de l’incivisme, la falta de cohesió i la marginalitat”, ha subratllat. “Les dificultats se superen amb valors i actituds” – ha afegit Mas.
 
"FutbolNet" és un projecte impulsat per la Fundació FC Barcelona, en col·laboració amb el Departament de Benestar Social i Família; les quatre diputacions catalanes; els ajuntaments de les 20 localitats catalanes on s'implementarà el programa, 5 per cada demarcació; l'Obra Social de La Caixa; l'Agència Catalana de Consum i l'empresa Llet Nostra.
 
En aquest sentit, el president s’ha felicitat pel fet que tantes institucions i entitats estiguin implicades en aquest projecte “que fa sensació de pinya de país”, ha dit. “Aquest programa no busca l’excel·lència en els jugadors des del punt de vista futbolístic, però és un programa excel·lent per la seva finalitat, que és molt lloable i molt necessàriai en el moment en què estem”, ha destacat.
  
A més del president Mas, han participat en aquest acte el president del Barça, Sandro Rosell; la directora general adjunta de la Fundació La Caixa, Elisa Durán, i els presidents de les diputacions de Barcelona, Salvador Esteve; de Girona, Jaume Torremadé; de Lleida, Joan Rañé, i de Tarragona, Josep Poblet.
 
També hi han assistit el conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries; el secretari de Govern, Germà Gordó, i el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau.
 
Fomentar sis valors
 
‘FutbolNet’ és un projecte que pretén educar els infants i joves a través del foment dels valors positius que es deriven de la pràctica esportiva, concretament del futbol. El programa s’implementarà en 20 localitats catalanes, 5 per cada demarcació, i tindrà una durada de 24 setmanes, amb dues sessions de dues hores per setmana i es practica en espais urbans (interiors o exteriors) cedits pels ajuntaments de cada municipi.
 
‘FutbolNet’ té a cada municipi 60 beneficiaris amb edats compreses entre 8 i 16 anys, escollits per la Fundació FC Barcelona i l’Ajuntament corresponent, seguint criteris de vulnerabilitat social. Les sessions es duen a terme sempre en horari extraescolar.
 
El futbol de ‘FutbolNet’ té unes regles especials. Per exemple, no existeix la figura de l’àrbitre sinó la del ‘teamer’, un moderador que tutela el joc sense amonestar. A cadascun dels equips hi ha d’haver, almenys, dues noies i perquè els gols comptabilitzin ha d’haver marcat alguna d’elles. Les sessions es divideixen en tres parts: una discussió anterior al partit, un partit de futbol i una xerrada posterior. El diàleg es converteix, doncs, en una part del joc i no en un complement.
 
Durant les 24 setmanes ‘FutbolNet’ fa incidència en sis valors, marcats com a essencials per al desenvolupament personal, que es debaten abans, durant i després del joc. Aquests valors són: el compromís, el respecte, la tolerància, el treball en equip, la responsabilitat i l’esforç. Al voltant de cadascun d’aquests conceptes es juga una lligueta i l’equip guanyador rep un diploma que l’acredita com el millor en l’aplicació d’aquest valor.
 
La Generalitat participa en aquest projecte per mitjà del Departament de Benestar i Família i també de l’Agència Catalana del Consum (ACC). Aquesta Agència posa a disposició de la Fundació un estand, en el marc de l’exposició permanent de l’ACC “Consum In-La nostra força” que recorrerà els 20 municipis implicats en el projecte des del dia 21 d’abril i fins a finals de desembre de 2012.
 

2  

Imatges

Foto de Grup

Foto de Grup 991

Acte de presentació

Acte de presentació 807