Cultura

La Filmoteca de Catalunya estrena 'Verdades verdaderas, la verdad de Estela' amb la presència de la presidenta de l'associació Abuelas de Plaza de Mayo

query_builder   22 abril 2012 11:00

event_note Nota de premsa

La Filmoteca de Catalunya estrena 'Verdades verdaderas, la verdad de Estela' amb la presència de la presidenta de l'associació Abuelas de Plaza de Mayo

La Filmoteca de Catalunya, en col·laboració amb Casa Amèrica Catalunya, estrena el proper dimarts, 24 d’abril, a les 20 hores, la pel·lícula Verdades verdaderas, la vida de Estela. La sessió, tindrà lloc a la Sala Chomón i comptarà amb la participació de la presidenta de l’associació Abuelas de Plaza de Mayo, Estela Barnes de Carlotto; del director del film, Nicolás Gil Lavedra; del director de la Casa Amèrica-Catalunya, Antoni Traveria; i del director adjunt de la Filmoteca de Catalunya, Octavi Martí.
 
El film Verdades verdaderas, la vida de Estela (Nicolás Gil Lavedra, 2011) s’inspira en la trajectòria vital d’Estela Barnes de Carlotto, presidenta de l’associació Abuelas de Plaza de Mayo, col·lectiu de mares i àvies argentines que ha aconseguit recuperar la identitat d’infants que van ser adoptats de forma il·legal durant la darrera dictadura militar argentina (1976-1983).
 
L’associació Abuelas de Plaza de Mayo, amb seu a l’Argentina, és una organització que lluita pels drets humans a l’Argentina amb l’objectiu de restituir i localitzar tots els infants segrestats durant la dictadura militar. Fins al 2011 l’associació ha recuperat 103 néts i ha estat nominada en dues ocasions al Premi Nobel de la Pau. L’any 2011 van rebre el premi Félix Houphouët-Boigny, que atorga la UNESCO pel seu treball en el camp dels Drets Humans.
 
Estela Barnes de Carlotto va néixer a Buenos Aires l’any 1930. Es va dedicar a l’ensenyament durant 28 anys. L’any 1977 la seva filla Laura, embarassada de tres mesos, va ser segrestada, i assassinada un any després. Al 1978 s’incorpora a l’associació Abuelas de Plaza de Mayo. Un nét seu esta desaparegut fins al dia d’avui.