Empresa i Coneixement

En el marc de la celebració de l'Any Internacional de les Cooperatives

El Departament d'Empresa i Ocupació dóna a conèixer les cooperatives i societats laborals a la Catalunya Central

query_builder   20 abril 2012 16:39

event_note Nota de premsa

En el marc de la celebració de l'Any Internacional de les Cooperatives

El Departament d'Empresa i Ocupació dóna a conèixer les cooperatives i societats laborals a la Catalunya Central

 
·         Les empreses Moltacte, Cumol, ESIME Bages i el Consell Comarcal del Berguedà han exemplificat les oportunitats que ofereix l’economia social i cooperativa
 
 
Els Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació a la Catalunya Central, en col·laboració amb la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, han organitzat la jornada “La cooperativa i la societat laboral com a noves oportunitats i estratègies competitives” a la seu dels Serveis Territorials al Palau Firal de Manresa.
 
L’objectiu de la jornada era donar a conèixer “fórmules empresarials que de vegades per poc conegudes, no són prou utilitzades”, segons ha dit la directora territorial Bàrbara Minoves.
 
En la jornada s’hi han exposat els casos de les següents empreses i entitats:
-       Consell Comarcal del Berguedà: Ha posat en marxa un projecte de dinamització de l’economia cooperativa a la comarca del Berguedà
-       Moltacte, SCCL: Cooperativa de segon grau i  cadena d'oulets multimarca que genera ocupació a persones amb discapacitat.
-       Cumol, SCCL: Cooperativa de serveis creada per tres empreses per implantar en el comerç tradicional i local nous canals de venda i comunicació tecnològics per Internet (xarxes socials, e-Commerce, e-Branding, etc.)
-       ESIME BAGES, SLL: Una societat laboral dedicada a la fabricació d’estructures d’autocars, creada per quatre treballadors que van perdre la feina en tancar l’empresa on treballaven.
 
El director general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, Xavier López, ha destacat que “les empreses cooperatives poden tenir qualsevol mida i desenvolupar qualsevol activitat” i ha convidat a les empreses d’economia social i cooperativa a “no posar-se límits”.
 
En aquest sentit, ha destacat que “la cooperació —més enllà de les fórmules jurídiques— és una estratègia de creixement que té un gran avantatge: només depèn de la voluntat de les parts, i no de cap variable externa”.
 
Xavier López s’ha referit als “valors” de l’economia social i ha dit que aquests “poden resultar un avantatge competitiu”, però que “s’han de treballar cada dia”. Així mateix ha destacat que l’economia social i cooperativa té elements propis de l’empresa del futur, com la seva adaptabilitat als canvis i la implicació dels treballadors.
 
A les comarques de la Catalunya Central hi ha 725 empreses d’economia social i cooperativa (cooperatives i societats laborals), amb 9.576 persones vinculades com a socis.
 
La jornada s’emmarca en les activitats de l’Any Internacional de les Cooperatives declarat per l’ONU sota el lema “les cooperatives ajuden a fer un món millor”.
 
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Moment de la la jornada "La cooperativa i la societat laboral com a noves oportunitats i estratègies competitives"

Moment de la la jornada "La cooperativa i la societat laboral com a noves oportunitats i estratègies competitives"
JPG | 2173