Empresa i Treball

INDÚSTRIA

La Generalitat nomena 16 nous Ambaixadors Empresarials per posicionar Catalunya arreu del món com a destí idoni per a les inversions estrangeres

query_builder   20 abril 2012 14:54

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

La Generalitat nomena 16 nous Ambaixadors Empresarials per posicionar Catalunya arreu del món com a destí idoni per a les inversions estrangeres

 
  • El programa Ambaixadors Empresarials, creat el 2007, agrupa més de 50 alts directius catalans que treballen en multinacionals i que actuen de prescriptors per fomentar el coneixement de Catalunya i impulsar-hi noves operacions d’inversió estrangera.
 
  • El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha lliurat avui els distintius que acrediten els nous Ambaixadors Empresarials en un acte que ha tingut lloc al Palau de Pedralbes de Barcelona.
 
  • Actualment, el Departament d’Empresa i Ocupació gestiona una cartera de 213 projectes oberts d’inversió estrangera, una xifra que ha crescut un 27,5% respecte el 2011 i que és la més elevada dels últims 5 anys
 
 
La Generalitat de Catalunya ha nomenat avui un grup de 16 alts directius catalans de multinacionals estrangeres com a nous Ambaixadors Empresarials de Catalunya. Amb aquests ja són 51 els Ambaixadors Empresarials, una iniciativa creada l’any 2007, amb l’objectiu d’aprofitar la presència de directius catalans en empreses d’arreu del món perquè actuïn com a prescriptors de Catalunya com a destí idoni per a realitzar-hi operacions d’inversió.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha lliurat avui els distintius que acrediten els 16 directius com a nous Ambaixadors Empresarials en un acte que ha tingut lloc al Palau de Pedralbes, i que també ha comptat amb l’assistència del Director General d’Indústria, Joan Sureda, i el conseller delegat d’ACC1Ó, Josep Moragas. La jornada ha reunit una trentena d’Ambaixadors Empresarials.
 
Entre els designats avui destaquen alts càrrecs de multinacionals com el Grup Orangina – Schweppes, Grup Ritz Carlton, Delta- Partners, Hewlett Packard, Eckes Granini o Morgan Stanley Private.   
 
La distinció d’Ambaixador Empresarial de Catalunya és un reconeixement a les brillants trajectòries de professionals catalans que gaudeixen de reconegut prestigi i que contribueixen a donar a conèixer Catalunya arreu a través del seu talent i tasca internacional. A la vegada, el programa pretén nodrir-se de l’extens coneixement d’aquests directius pel que fa al context empresarial i inversor internacional.
 
Inversió estrangera a Catalunya
 
La Generalitat de Catalunya, a través d’Invest in Catalonia – l’àrea d’atracció i promoció d’inversions del Departament d’Empresa i Ocupació- gestiona actualment una cartera de 213 projectes oberts d’inversió, una xifra que ha crescut un 27,5% respecte el 2011 i que és la més elevada dels últims 5 anys.
 
Amb l’assessorament d’Invest in Catalonia, l’any 2011 s’ha impulsat un volum d’inversió estrangera a Catalunya de 240 milions d’euros, una xifra que suposa un increment del 215% respecte l’exercici anterior. Aquestes operacions han portat associades la creació de 1.900 nous llocs de treball i el manteniment de 2.000 llocs de treball addicionals.
 
Full de ruta per a l’atracció d’inversions
 
En el marc del Pla d’Actuacions Industrials i Empresarials 2012-2014, el Departament d’Empresa i Ocupació ha planificat per aquest any diverses accions de promoció per tal d’incrementar el número de projectes d’inversió a Catalunya:
 
  • Major presència a països clau amb el reforç de l’estructura de captació d’inversions als Centres de Promoció de Negocis d’ACC1Ó. A dia d’avui 20 oficines d’ACC1Ó arreu del món ja han ampliat les seves tasques vinculades a la captació d’inversions.
 
  • Posada en marxa del pla “Asian Headquarters”, orientat a inversors asiàtics per tal de posicionar Catalunya com a destí de les seves operacions a Europa, i facilitar-los amb serveis personalitzats  les seves implantacions al nostre país.
 
  • Atracció de noves inversions, en l’àmbit tecnològic, aprofitant el factor tractor de la “Barcelona Mobile World Capital” per al desenvolupament de tecnologies i aplicacions vinculades a la mobilitat i les solucions mòbils.
 
  • Posicionament de Catalunya davant de les principals empreses del sector d’automoció per al desenvolupament del vehicle elèctric. El sector d’automoció continua sent un dels sectors tractors de l’economia catalana (9,8% de PIB català).
 
  • Desenvolupament d’un programa sistematitzat per a l’atracció de centres internacionals de serveis de grans multinacionals, per aquelles empreses que necessiten concentrar totes les seves activitats en un entorn multilingüe.
 
  • Servei per a inversors internacionals de cerca d’empreses catalanes  per a la participació en capital o “joint venture”  a través del programa “Globalpartnership”.
 
 
Relació de nous Ambaixadors Empresarials de Catalunya
 
- Bach, Lluís: Conseller Delegat i màxim responsable a nivell mundial del Grup Orangina-Schweppes.
- Clavell, Víctor: Vicepresident del Grup Ritz Carlton d’Àsia-Pacífic a Hong Kong. 
- Constans, Jordi: Conseller Delegat del Grup Louis Vuitton, a París, França.
- Duelo, Gerard: President de GD Consulting.
- Erra, Mercedes:  Executive President Euro RSCG Worldwide - Managing Director Havas a Paris, França.
- Font, Victor: Fundador i CEO de Delta-Partners a DUBAI.
- Gascón, Josep Maria: International Tax Manager de Solvay SA a Brussel·les, Bèlgica.
- Homedes, Carlos: Director Mundial de Futbol i Director del Sud d’Europa a Nike, a Portland – USA.
- Laguarta, Ramón: President Regió Central i Oriental d’Europa a Rússia a Pepsico.
- Lores, Enrique: Vicepresident Mundial Sènior i Director General de Vendes de Sistemes Personals a Hewlett Packard a USA.
- Martí Cos, José: Vicepresident Senior d’Eckes Granini a Alemanya.
- Mendiluce, Joaquín: Subdirector Sènior de GAS Natural Europa a París, França.
- Paratge, Mercedes: Executive Director de Morgan Stanley Private Wealth Managament a NY, USA.
- Perelló, Xavier: Director General d’Índia, Malàisia i Tailàndia de SSI Schaefer Systems a Singapur.
- Prat, Antoni: CEO de KAO Corporation SA a Tarragona.
- Ricard, Vandellós: Vicepresident de Plastic Additives Europe de BASF a Barcelona.
 

2  

Fitxers adjunts

Reunió de treball del conseller Mena amb els ambaixadors empresarials

Reunió de treball del conseller Mena amb els ambaixadors empresarials
JPG | 756

Foto de grup del conseller Mena, amb el dir. gral d'Indústria, Joan Sureda, a l'esquerra, amb els ambaixadors empresarials

Foto de grup del conseller Mena, amb el dir. gral d'Indústria, Joan Sureda, a l'esquerra, amb els ambaixadors empresarials
JPG | 810