Direcció General de Comunicació

El portaveu Homs

El Govern serà "responsable" i no gastarà diners que "no té"

query_builder   20 abril 2012 16:08

event_note Nota de premsa

El Govern serà "responsable" i no gastarà diners que "no té"

El Govern ha avaluat el ple monogràfic sobre la reactivació econòmica celebrat al Parlament i ha constatat que algunes de les resolucions aprovades tindrien un impacte de 1.477 milions per a la Generalitat, un import que equivaldria a multiplicar per tres el pressupost del Departament d’Empresa i Ocupació, segons ha destacat el portaveu del Govern, Francesc Homs. Una quantitat que, donada la delicada situació econòmica actual, el Govern no pot assumir o que caldria treure necessàriament d’altres partides pressupostàries.

Homs s’ha mostrat sorprès perquè “en temps d’austeritat el que es decideix per part d’alguns grups és anar al revés del que dicta el sentit comú i gastar més”, motiu pel qual el Govern “no pot compartir aquest nivell d’irresponsabilitat”.

En aquest sentit, el portaveu ha apel·lat a la “responsabilitat” del Govern per no executar aquestes resolucions, “a risc que alguns ho critiquin”, ja que “quan un Parlament acorda que s’han de gastar 1.477 milions que no es tenen, el govern ha de ser responsable i dir que no els té. No farem promeses que després no es poden complir”, ha assegurat Homs.

El portaveu sí que ha expressat la voluntat del Govern de complir les resolucions aprovades per la cambra catalana que no suposen despeses extraordinàries. Per exemple, Homs ha assegurat que el Govern portarà al ple del Parlament la modificació pressupostària que la Generalitat haurà de fer davant la caiguda d'ingressos.

Homs ha lamentat especialment el capteniment del Partit Popular, que “dóna lliçons a tort i a dret de com actuar amb austeritat, i després vota amb lleugeresa al costat d’altres grups resolucions que tenen com a conseqüència un fet impossible”.