Treball, Afers Socials i Famílies

Medalla centenària

El conseller Cleries lliura la Medalla Centenària del Departament a Inés Cruz i Maria Ibarz

El conseller també ha obsequiat Rosa Salvador que enguany ha celebrat el seu 104è aniversari

query_builder   23 abril 2012 17:00

event_note Nota de premsa

El conseller Cleries lliura la Medalla Centenària del Departament a Inés Cruz i Maria Ibarz

El conseller també ha obsequiat Rosa Salvador que enguany ha celebrat el seu 104è aniversari

Acte lliurament medalla centenària
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha visitat avui la residència Refugi d’Obreres on ha lliurat la Medalla Centenària del Departament a les senyores Inés Cruz i Maria Ibarz. El conseller també ha obsequiat la senyora Rosa Salvador, que enguany ha celebrat el seu 104è aniversari.
 
A l’acte també hi ha assistit el secretari de Família, Ramon Terrassa; la directora dels Serveis Territorials del Departament a Barcelona, Carme Canela; amics i familiars de les homenatjades, així com el personal i la direcció del centre.
 
El lliurament s’ha fet en el marc de les activitats que la residència ha organitzat amb motiu de la diada de Sant Jordi.
 
Inés Cruz Gómez va néixer el 12 d’abril de 1912 a Celanova (Ourense). Un cop casada va anar a viure a Barcelona. Ella i el seu marit van tenir un fill. Actualment rep sovint les visites de la seva jove i dels seus néts a la residència.
 
Maria Ibarz Rodes va néixer el 16 d’agost de 1907 a Mequinensa (Saragossa). Ella i el seu marit es van traslladar a Barcelona, on vivien dues cosines seves. Sempre ha tingut molt present les seves arrels aragoneses: era molt aficionada a ballar i cantar jotes i viu molt intensament la festa de la Verge del Pilar. De jove va dedicar-se a la confecció.
 
Rosa Salvador i Balaguer va néixer el 19 d’abril de 1908 a La Pobla (Castelló). Va venir a Barcelona per primera vegada quan tenia 11 anys a servir a casa d’una família de la ciutat. Al cap d’uns anys va tornar a La Pobla, on es va casar i va tenir tres fills. Més endavant es van instal·lar a Mataró, però quan va esclatar la guerra van tornar a Castelló. Un cop acabada la guerra es van traslladar a Barcelona on va néixer la seva filla petita. La senyora Salvador va rebre la medalla centenària del Departament l’any 2009.
La Medalla Centenària és una iniciativa del Departament de Benestar Social i Família. Es tracta d’una medalla d’argent gravada amb el nom i l’any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional poden accedir-hi totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.