Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Pelegrí destaca que el premi internacional de cuina atorgat a Joan Roca representa un nou gran èxit de la gastronomia catalana

El conseller ha participat avui en l'acte d'entrega del Grand Prix de l'Art de la Cuisine al xef gironí

query_builder   23 abril 2012 14:12

event_note Nota de premsa

Pelegrí destaca que el premi internacional de cuina atorgat a Joan Roca representa un nou gran èxit de la gastronomia catalana

El conseller ha participat avui en l'acte d'entrega del Grand Prix de l'Art de la Cuisine al xef gironí

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha participat aquest migdia, a Barcelona, en l’acte d’entrega del Grand Prix de l’Art de la Cuisine 2011 al xef Joan Roca, en el decurs del qual ha manifestat que aquest premi internacional “representa un nou gran èxit de la gastronomia catalana”
Un moment de l'acte
Un moment de l'acte
El Grand Prix de l’Art de la Cusine és un guardó de l’Acadèmia Internacional de la Gastronomia, que la formen representants de 22 països i té la seva seu a França. Es dóna a “un artista contemporani de la cuina”. Quatre xefs espanyols havien estat premiats fins a l’any 1996 (Arzak, Adrià, Santamaria i Ruscalleda), però des d’aleshores no havia recaigut en cap cuiner de l’Estat.
 
Segons Pelegrí, “el premi d’avui reconeix a un dels millors xefs de tot el món, una de les persones més influents de l’actual gastronomia, dins i fora de les nostres fronteres”. “És un apassionat de la cuina, un exemple de constància, de prudència i d’il·lusió per un projecte en comú”, ha afegit.
 
El conseller ha subratllat també que “l’èxit de la cuina catalana no s’hauria produït sense l’existència d’un sector agrari que produeix aliments sans, bons i de qualitat. La nostra cuina és el reflex del que cultivem i criem aquí”.
 
Pelegrí ha recordat també que la cuina catalana vol aconseguir ser Patrimoni Immaterial de la Humanitat i que Barcelona és la capital de la dieta mediterrània, “una dieta que hem de potenciar, preservar i explicar”. I ha afegit que “el segle XXI ha de ser el segle d’or de la nostra cultura gastronòmica”.
 
L’acte s’ha celebrat a la Biblioteca de Catalunya, amb l’assistència, entre d’altres, de Xavier Trias, alcalde de Barcelona; Georges Husni, president de l’Acadèmia Internacional de Gastronomia; Joan Ras, president de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia; Carles Casademont, alcalde de Girona, i Rafael Ansón, president d’honor de l’Acadèmia Internacional de Gastronomia i president de la Real Acadèmia Espanyola de Gastronomia.
 

1  

Fitxers adjunts

Moment de l'acte

Moment de l'acte
JPG | 192