Territori

El conseller Recoder aposta per l'economia verda per superar els reptes presents i futurs, davant les Nacions Unides

query_builder   24 abril 2012 10:43

event_note Nota de premsa

El conseller Recoder aposta per l'economia verda per superar els reptes presents i futurs, davant les Nacions Unides

  • També ha demanat la territorialització dels acords als quals s’arribi durant la cimera de Rio+20 el proper mes de juny, i crear subsistemes de governança, amb els corresponents fons econòmics, a escala regional, per facilitar-ne la implementació
  • Ha destacat la necessitat que la regió mediterrània sigui designada com a prioritària per aplicar territorialment els acords que es prenguin a la cimera
TES
El conseller Recoder durant la seva intervenció davant les NNUU.
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha reivindicat aquest vespre a Nova York, davant el secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki Moon, la necessitat d’impulsar un full de ruta en economia verda i l’ús eficient dels recursos per a una societat inclusiva, sostenible, i competitiva. En aquest sentit, ha destacat la importància de l’ocupació verda, l’ecoinnovació i el reconeixement dels beneficis de la biodiversitat i dels ecosistemes com a oportunitats per afrontar els reptes de futur.
 
 
Recoder ha fet aquesta intervenció com a copresident de la Xarxa de Governs Regionals per al Desenvolupament Sostenible (nrg4sd) i durant una sessió preparatòria de la Conferència de les Nacions Unides sobre Desenvolupament Sostenible (Rio+20), que s’ha de celebrar a de Rio de Janeiro el proper mes de juny. L’nrg4SD és una organització internacional sense ànim de lucre creada l’any 2002 durant la cimera mundial de Johannesburg i representa una cinquantena de regions de 30 països i 7 organitzacions de governs regionals l’arreu del món. Catalunya, juntament amb Sao Paulo, al Brasil, presideixen l’organització des del 2010.
 
A banda de l’economia verda, el conseller ha volgut destacar la importància de renovar el compromís per al desenvolupament sostenible a nivell mundial i d’avançar cap a un model de governança que garanteixi la participació de tota la societat. En aquest sentit, ha dit que s’ha de fomentar la interacció entre tots els nivells de govern i el sector privat en l’elaboració de les polítiques de sostenibilitat. També ha posat èmfasi en la territorialització dels acords als quals s’arribi durant la cimera de Rio+20 i en la necessitat de crear subsistemes de governança, amb els corresponents fons econòmics, a escala regional per facilitar-ne la implementació. Recoder ha anat més enllà, demanant el reconeixement de la regió mediterrània com a prioritària, ja que és, ha dit, un dels territoris més amenaçats pel canvi climàtic des d’una perspectiva global. A més, s’ha ofert, en nom del Govern de Catalunya, a impulsar un pla específic i a liderar el procés de coordinació entre les regions de la Mediterrània.
 
Durant la sessió, Recoder ha aprofitat per anunciar la celebració de la cimera mundial d’estats federals i regions a Rio de Janeiro el proper 19 de juny, durant Rio+20, i a informar de la pròxima celebració a Barcelona d’una trobada d’experts sobre la fragmentació del paisatge  i la planificació, entre el 9 i l’11 de maig.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
DOC | 182