Agència de l'Habitatge de Catalunya

Lliurats cinc pisos amb protecció oficial a Berga

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya ha obert el procés per assignar dos pisos a Sant Llorenç de Savall, un a Santa Coloma de Gramenet i un altre a Olvan

query_builder   24 abril 2012 13:12

event_note Nota de premsa

Lliurats cinc pisos amb protecció oficial a Berga

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya ha obert el procés per assignar dos pisos a Sant Llorenç de Savall, un a Santa Coloma de Gramenet i un altre a Olvan

Imatge del lliurament de claus a Berga
En el marc del Pla de xoc per adjudicar els pisos buits de la Generalitat, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha lliurat avui les claus de cinc pisos amb protecció oficial de lloguer a Berga (Berguedà) i ha obert el termini per optar a quatre habitatges a altres municipis de comarques barcelonines: un a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), un a Olvan (Berguedà) i dos a Sant Llorenç de Savall (Vallès Occidental).
 
Els pisos de Berga estan situats al carrer Mossèn Espelt, disposen d’un a dos dormitoris, una superfície de 44 m2 a 46,4 m2, i la renda mensual del lloguer és de 142 euros a 185 euros. Hi ha quatre que tenen una plaça d’aparcament vinculada. També al Berguedà, al municipi d’Olvan, s’ofereix un pis de la promoció Sant Ramon-Colònia Rosal, que té una superfície de 88 m2 i el cost del lloguer és de 195 euros mensuals.
 
L’habitatge de Santa Coloma de Gramenet es troba a la plaça Baró, té tres dormitoris, una superfície de 64,7 m2 i un preu de 336 euros mensuals. El pis és de lloguer amb opció de compra, cosa que permet a les persones adjudicatàries signar un contracte d’arrendament per 10 anys i, dins d’aquest termini, disposar d’una opció de compra de l’habitatge. Si opten per comprar el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat abonada.
 
A Sant Llorenç de Savall els pisos són de lloguer i estan ubicats al carrer Josep Albagés. Un disposa de 70 m2, tres habitacions, una plaça d’aparcament vinculada i el preu és de 311 euros mensuals. L’altre pis és més petit: té 46 m2, un dormitori i la renda mensual és de 185 euros.
 
Les normes del Pla de xoc ofereixen noves condicions d’accés. Les persones interessades poden ampliar la informació als respectius ajuntaments i a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.
 

Pla de xoc per adjudicar 3.000 pisos desocupats
 
El Pla de xoc de l’Agència de l’Habitatge té com a objectiu assignar uns 3.000 habitatges del parc públic de la Generalitat que estan buits. Les mesures més rellevants del Pla són les següents:
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries sempre obertes.

2  

Imatges

IMATGE DEL LLIURAMENT DE CLAUS A BERGA

IMATGE DEL LLIURAMENT DE CLAUS A BERGA 939

IMATGE DELS PISOS DE BERGA

IMATGE DELS PISOS DE BERGA 132

1  

Fitxers adjunts

NP NORMES ACCÈS I LLIURAMENT PISOS

NP NORMES ACCÈS I LLIURAMENT PISOS
PDF | 54