Agència de l'Habitatge de Catalunya

Adjudicats 24 pisos amb protecció oficial a Montblanc i dos a Gandesa

query_builder   24 abril 2012 14:31

event_note Nota de premsa

Adjudicats 24 pisos amb protecció oficial a Montblanc i dos a Gandesa

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha assignat avui 24 pisos amb protecció oficial a Montblanc (Conca de Barberà) i dos a Gandesa (Terra Alta). Les normes ofereixen noves condicions d’accés, ja que formen part del Pla de xoc que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va presentar per adjudicar els habitatges buits de la Generalitat i que gestiona l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.
 
24 habitatges  a Montblanc
Els  pisos  estan situats al carrer del Regne de València i tenen dos i tres dormitoris en  una superfície de 51,68 m2 a 86,60 m2 i la renda mensual oscil·la entre els 186 i els 285 euros, segons les dimensions i característiques de l’habitatge. A aquest import cal afegir-hi les despeses de comunitat i l’IBI. Tots els habitatges disposen de plaça d’aparcament vinculada a l’habitatge. Dels 24 habitatges n’hi ha 7 que s’adjudicaran en règim de lloguer i 17 en règim de lloguer amb opció de compra.
 
Dos a Gandesa
Els pisos de Gandesa estan al carrer Povet de la Plana i tenen dos i tres dormitoris en una superfície de 51,29 m2 a 81,1 m2. La renda  mensual d’aquests habitatges oscil·la entre 194 i 271 euros mensuals, més despeses de comunitat i IBI. Tots els pisos s’adjudicaran en règim de lloguer amb opció de compra i tenen una plaça d’aparcament vinculada.
 
Les persones adjudicatàries signaran un contracte de lloguer per 10 anys i dins d’aquest termini podran disposar d’una opció de compra de l’habitatge. Si opten per comprar el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any les condicions varien segons les quantitats abonades.
 
Pla de xoc per adjudicar 3.264 pisos desocupats
Les mesures més rellevants del Pla de xoc de la Generalitat per posar al mercat uns 3.000 habitatges desocupats de tot Catalunya, a preus i condicions més favorables per a la ciutadania, són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa Montblanc i Gandesa

Nota de premsa Montblanc i Gandesa
PDF | 52