Direcció General de Comunicació

Parlament

El Govern dóna compte avui de les polítiques d'eficiència i estalvi energètics i del doblatge del cinema en català al Parlament

La sessió de control al president de la Generalitat comença a les 11h

query_builder   25 abril 2012 06:13

event_note Nota de premsa

El Govern dóna compte avui de les polítiques d'eficiència i estalvi energètics i del doblatge del cinema en català al Parlament

La sessió de control al president de la Generalitat comença a les 11h

El Govern i el president se sotmeten avui a les preguntes del ple del Parlament
 
El ple del Parlament d’aquesta setmana s’iniciarà amb les preguntes al Govern. En aquesta ocasió, l’executiu haurà de respondre a un total de nou qüestions plantejades pels grups parlamentaris. D’entre d’altres, el conseller d’Empresa, Francesc X.  Mena, explicarà les polítiques d’eficiència i estalvi energètics contingudes al Pla de l’Energia i Canvi Climàtic de Catalunya 2012-2020, presentat aquest dimarts a la reunió del Consell Executiu. Així mateix, Mena haurà de donar detalls sobre el programa interdepartamental sobre la Renda Mínima d’Inserció (RMI). Per la seva banda, el titular de Cultura, Ferran Mascarell, retrà comptes dels principals indicadors del cinema en català. En aquest sentit, cal destacar que arran de l'acord entre la Generalitat i les "majors" de Hollywood ha permès multiplicar per tres el nombre d'espectadors de pel·lícules doblades al català en els darrers sis mesos.
 
El conseller de Salut, Boi Ruiz, respondrà a dues preguntes: una sobre el copagament sanitari, i una altra sobre les darreres decisions del govern de l’estat en matèria de Salut, unes mesures que a criteri del Govern la seva lletra petita no serveix per aconseguir l'estalvi anunciat pel govern de l'Estat.
 
Qui també haurà de detallar el seu posicionament sobre les darreres decisions en política educativa plantejades pel govern de l’estat és la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau que, a més, explicarà els detalls sobre la Conferència Sectorial d’Educació, que reuneix a tots els consellers de la matèria –amb presència del ministre- i que es va celebrar la setmana passada.
 
El conseller d’Agricultura també prendrà la paraula durant la propera sessió plenària per tal d’explicar els canvis en les tarifes de reg del Canal Segarra-Garrigues, aprovades el passat mes de gener pel Consell Executiu. Per la seva banda, el titular de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, respondrà sobre la situació dels peatges a Catalunya.
 
Posteriorment, el president de la Generalitat, Artur Mas, respondrà a sis preguntes dels grups parlamentaris referides a l’actualitat política, aproximadament cap a les 11.00h.
 
 
Interpel·lacions i Mocions subsegüents
 
El Govern se sotmetrà durant el ple d’aquesta setmana a un total de sis interpel·lacions i vuit mocions subsegüents plantejades pels grups parlamentaris de la cambra catalana. Entre les interpel·lacions destaca una sobre polítiques de seguretat que atendrà el conseller d’Interior, Felip Puig, o una sobre la llei d’estabilitat pressupostària i el nou escenari econòmic i financer de l’Estat. Pel que fa a les mocions subsegüents, entre d’altres, n’hi ha sobre les relacions de Catalunya amb l’administració general de l’Estat o sobre la transparència en l’ús dels recursos públics.
 
 
Canvi d'un ple del mes juny
 
D’altra banda, la mesa i la junta de portaveus han acordat, a petició del Govern, canviar el ple previst per als dies 20 i 21 de juny i avançar-lo una setmana, als dies 13 i 14.