Direcció General de Comunicació

Homs es mostra convençut que la petita i mitjana empresa  és la que

Homs es mostra convençut que la petita i mitjana empresa és la que "de debò" tindrà capacitat de "treure'ns col·lectivament de la crisi"

query_builder   24 abril 2012 21:58

event_note Nota de premsa

Homs es mostra convençut que la petita i mitjana empresa és la que "de debò" tindrà capacitat de "treure'ns col·lectivament de la crisi"

El portaveu del govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs ha presidit aquest vespre, juntament amb el president de PIMEC, Josep Gonzàlez, l’acte de lliurament de la distinció de Soci d’Honor de PIMEC a Joan Buscà i la Medalla al Reconeixement Empresarial a Gregorio Lamolda, empresari i president del Gremi de Serrallers.
 
Durant la seva intervenció Homs ha felicitat els dos guardonats i ha volgut subratllar la seva capacitat de compromís i  implicació tant amb la l’entitat  com amb la seva activitat empresarial. Aquest compromís “tan genuïnament català” ha afegit el portaveu, és el que després ens permet gaudir del que tenim perquè “el que hem construït entre tots, com la pròpia convivència”  també requereix d’aquesta implicació i d’aquest “embolicar-se” que tan bé exemplifiquen els dos guardonats d’aquesta nit.
 
Homs ha volgut posar en relleu que per al Govern “la petita i mitjana empresa és la que en els propers  anys tindrà, de debò, la capacitat de treure’ns col·lectivament de la crisi”, i la que tindrà capacitat de generar riquesa i ha posat de manifest el compromís del govern amb les pimes. Estem en un context en el que l’administració publica no té capacitat per crear ocupació, i en un escenari fins i tot de “decreixement salarial” del  5%, conseqüència de  les decisions d’ajustament que el Govern s’ha vist obligat a fer. Decisió d’altra banda, ha afegit, que el Govern espanyol “no ha tingut el coratge” de prendre amb els seus funcionaris públics, en detriment d’altres mesures  de capacitat inversora que desprès acaben afectant les possibilitats de creació de riquesa, com les politiques socials com l’educació o les infraestructures com és el cas del corredor del mediterrani.  En aquest sentit Homs ha qualificat el govern central d’actuar amb certa improvisació i ha qualificat d’”escàndol“ la orientació pressupostaria de les infraestructures programades per l’executiu central.
 
El portaveu ha dit que la situació “delicada” que vivim es pot allargar però confia que la recuperació en la iniciativa privada serà “més d’hora que no pas tard”. Aquesta recuperació  del sector privat xocarà, segons Homs,  amb l’alentiment de la recuperació en el sector públic, i per tant es produirà un decalatge que ens obligarà a trobar la manera de “sincronitzar el fet que l’empresa privada comenci a arrencar i en canvi en el sector  públic s’hagin de continuar prenent mesures d’austeritat, simplificació i estalvi”.  
 
Finalment, Homs ha advertit que és possible que a nivell polític, arribin “uns moments més complicats dels que hem viscut fins ara”.  Donades les circumstàncies de com han anat evolucionant les coses,  i de com ara s’estan prenent algunes decisions des de Madrid, “ o fem alguna gestió de les que no hem fet fins ara o serà molt difícil que col·lectivament ens en sortim”. Homs ha apel·lat al límit de la pròpia subsistència i ha reconegut que “les coses estan arribant molt al límit” i que inevitablement es produirà una certa “estrebada”  en el camp polític.  Les circumstàncies, ha conclòs,  ens porten a advertir que en els propers temps caldrà prendre “algunes decisions diferents”, i en aquest context el portaveu ha demanat la implicació i la complicitat del teixit de la petita i mitjana empresa i ha assegurat que el Govern compta amb ells perquè “ens en puguem sortir” .