Drets Socials

Conseller Cleries

Cleries: "més de 70 experts de sis grups de treball han donat contingut al document base del Pacte per a la Infància"

query_builder   24 abril 2012 18:31

event_note Nota de premsa

Cleries: "més de 70 experts de sis grups de treball han donat contingut al document base del Pacte per a la Infància"

El conseller de Benestar Social i Família compareix al Parlament davant la Comissió de la Infància i celebra la seva constitució “després que alguns la reivindiquem des de fa anys”
 
Més de 500 infants han fet les seves aportacions al text del Pacte per a la Infància a Catalunya a través del “Joc del Pacte”
Comissió de la Infància
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries ha destacat avui en la seva compareixença davant de la Comissió de la Infància del Parlament de Catalunya, la seva satisfacció pel bon ritme i pels bons resultats dels treballs que s’estan portant a terme per a l’elaboració del Pacte per a la Infància a Catalunya. El conseller Cleries ha afirmat que “el Pacte per a la Infància a Catalunya està pensat per a tota la infància, és a dir, per als infants que viuen en qualsevol situació al nostre país”.
 
En aquest sentit, el conseller ha explicat que des del novembre de 2011, quan es va presentar el document de bases del Pacte per a la Infància “més de 70 experts de sis grups de treball han donat contingut al document de bases inicial”. Aquests grups de treball són: participació social de la infància; inclusió social; atenció a la infància: salut; atenció a la infància: educació i valors; atenció a la infància: família; i mitjans de comunicació. Els grups de treball han estat formats per membres de les entitats que treballen en l’àmbit de la infància, reconeguts experts i professionals de l’Administració.
 
El conseller ha insistit que el Pacte per a la Infància a Catalunya “ha de comptar amb un grandíssim consens i amb una gran participació, perquè suposi un salt qualitatiu i real en les polítiques dirigides als infants i, sobretot, fer la infància molt més visible”.
Tal i com ha destacat el conseller Cleries, “també els infants han pogut fer les seves aportacions”. Han estat més de 500 aportacions a través del Joc del Pacte, que és una manera de fer participar a les nenes i als nens en la seva redacció. S’ha dissenyat un espai web on es convida els infants a conèixer, informar-se i reflexionar a través del Joc del  Pacte i donar la seva opinió sobre aquells aspectes que consideren que s’han de tenir en compte alhora d’elaborar-ho. “El Joc del Pacte és una eina de participació, d’informació per als infants sobre el Pacte i d’implicació en la seva elaboració”, ha dit el conseller de Benestar Social i Família.
 
En el mateix sentit, Josep Lluís Cleries també ha recordat que hi ha una bústia perquè la ciutadania pugui fer també les seves aportacions al Pacte (pacteinfancia.bsf@gencat.cat).
 
Per acabar, el conseller Cleries ha destacat que “el proper mes de maig iniciem una nova etapa de desenvolupament del Pacte per a la Infància a Catalunya: l’etapa negociadora”. El conseller ha anunciat que fins el proper mes d’octubre el text del Pacte es debatrà amb col·legis professionals, agents socials, agents econòmics, entitats municipalistes i grups parlamentaris i ha destacat que “si tot segueix el bon ritme que hem portat fins ara serà possible presentar el Pacte per a la Infància el mes de novembre de 2012”.