Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

S'incrementen les denúncies de pesca recreativa durant la Setmana Santa

query_builder   26 abril 2012 12:31

event_note Nota de premsa

S'incrementen les denúncies de pesca recreativa durant la Setmana Santa

 
El Cos d’Agents Rurals del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural va tramitar un total de 104 denúncies de les més de 500 inspeccions que va realitzar a tota Catalunya en matèria de pesca en aigües continentals entre els passats dies 5 i 9 d’abril. Durant aquest període de Setmana Santa es va intensificar la vigilància degut a que molts pescadors aprofiten aquestes dates per sortir a practicar el seu esport preferit.
 
D’aquestes, és destacable el fet que 42 siguin per pescar sense llicència i 26 per pescar en una zona de pesca controlada sense el corresponent permís. Aquest tipus d’infraccions són sancionades amb un import que pot anar dels 60 als 300 euros, segons la normativa vigent. Completen la llista pescar amb arts o mètodes de pesca prohibits, no respectar la quota màxima de captures o pescar en horari inhàbil, entre altres. A nivell territorial les 104 denúncies es van produir:  34  a Girona, 28 a la demarcació de Barcelona,  28 a Lleida i 14 a la Catalunya Central.
 
La Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat manifesta que continuaran vetllant per a que es respecti la normativa de pesca, i en aquest sentit es preveuen més campanyes de vigilància per combatre les conductes il·legals vers la pesca en aigües continentals.