Oficina del President

El president Mas en la sessió de control al Parlament

President Mas: "Els diners que ens avança l'Estat no són una donació, són els impostos dels catalans que administren a Madrid"

query_builder   25 abril 2012 12:53

event_note Nota de premsa

President Mas: "Els diners que ens avança l'Estat no són una donació, són els impostos dels catalans que administren a Madrid"

  • El cap de l’Executiu insta els grups parlamentaris a “fer pinya sense excepcions per defensar els temes que ens interessen com a país”
 
  • Reclama al Govern espanyol que reconegui els deutes amb Catalunya, encara que no els pugui pagar immediatament
 
  • El president retreu que als pressupostos generals de l’Estat “Catalunya sigui el territori més castigat en inversions” i, en canvi, hi hagi més diners per a l’AVE a Galícia o per al Museu del Prado
El president Mas, aquest matí al Parlament
El president Mas, aquest matí al Parlament
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat avui al Govern central que “no  presenti com una donació” els diners que avança l’Estat a Catalunya per conceptes com les nòmines dels funcionaris, perquè “són impostos dels catalans que administren a Madrid”. El cap de l’Executiu s’ha expressat en aquests termes durant la sessió de control, que ha tingut lloc aquest matí al Parlament de Catalunya.
 
Artur Mas ha reclamat també a l’Executiu central que reconegui els deutes que té amb Catalunya i ha assegurat que “si no ens els poden pagar serem flexibles, encara que tinguem molts problemes de tresoreria, però els deutes s’han de reconèixer”. En aquest sentit, el president ha demanat al grup del PP que “no faci la feina fàcil al Govern espanyol, que es vol treure de sobre aquesta responsabilitat i aquests deutes”.
 
En referència als pressupostos generals de l’Estat, el president de la Generalitat ha retret al Govern central que “Catalunya sigui el territori més castigat en inversions” i ha lamentat que, en canvi, “sí que hi ha més diners per a l’AVE a Galícia o per al Museu del Prado”. “Algunes decisions que es prenen no són les que ens convenen i, des d’una òptica catalana tampoc”, ha reblat.
 
El president de la Generalitat ha criticat que l’Executiu de l’Estat “es passi tot el dia assenyalant amb el que diuen que és la disbauxa i el desgavell de les Comunitats Autònomes”, quan en el cas de Catalunya “s’està fent més política d’austeritat que el Govern espanyol, assumint més lideratge i amb més coratge”.
 
Per aquest motiu, ha assegurat que, malgrat entendre les dificultats que té el Govern de l’Estat, “no entenc que s’anunciïn mesures com la reducció de 10.000 milions d’euros en sanitat i educació que saben que no es podran complir, però que servirà per assenyalar les autonomies com les culpables”.
 
Fer pinya per defensar Catalunya
En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha instat totes les formacions polítiques del Parlament de Catalunya a “fer pinya, tots plegats sense excepcions, per defensar els temes que ens interessen com a país”. Durant la sessió, el president ha recordat la seva recent trobada amb el president d’ERC i ha anunciat que es reunirà pròximament amb el primer secretari del PSC i els diferents responsables de l’arc parlamentari.
 
El president Mas ha tornat a demanar als grups que encara no ho han fet que se sumin “a l’estratègia de país que és el pacte fiscal” i ha apostat pel diàleg amb tots els partits per arribar a acords en aquest tema, que “ens resoldria moltes de les coses que es plantegen com a problema, com són les polítiques d’austeritat o les afectacions sobre els serveis públics”.
 

1  

Imatges

El president Mas, aquest matí al Parlament

El president Mas, aquest matí al Parlament 474