Direcció General de Comunicació

La Generalitat informa de les actuacions urbanístiques i els drets del consumidor a la Fira Expoebre de Tortosa

query_builder   26 abril 2012 12:01

event_note Nota de premsa

La Generalitat informa de les actuacions urbanístiques i els drets del consumidor a la Fira Expoebre de Tortosa

 

  • El conseller Mena inaugurarà el certamen el proper dissabte, 28 d’abril, a Tortosa
 
  • Els Departaments de Territori i Sostenibilitat i d’Empresa i Ocupació participen a la fira a través de l’INCASÒL i l’Agència Catalana de Consum
 
La Generalitat de Catalunya informarà sobre les actuacions urbanístiques a les Terres de l’Ebre i els drets del consumidor a la fira multisectorial Expoebre a Tortosa, que s’inaugura el dissabte 28 d’abril, amb la participació del Departament de Territori i Sostenibilitat , a través de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), i del Departament d’Empresa i Ocupació, mitjançant l’Agència Catalana de Consum. El conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena inaugurarà les activitats d’aquest certamen, que representa un referent social i econòmic a les Terres de l’Ebre.
 
L’INCASÒL hi presentarà les principals activitats econòmiques, sòl residencial, habitatge protegit i remodelació de barris que du a terme a les Terres de l’Ebre. La seva actuació té diversos eixos: els vuit sectors d’activitats econòmiques als municipis d’Arnes, Batea, Gandesa, Móra la Nova, la Sènia, Tortosa i Vandellòs, i els quatre sectors de sòl residencial a l’Ametlla de Mar, Amposta, Flix i Móra la Nova. Totes aquestes actuacions estan en comercialització, com també els habitatges protegits inclosos en el Pla de xoc de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.
 
El procés de remodelació del barri de Sant Jaume és un dels principals projectes que es mostren a l’estand de l’INCASÒL a la fira. L’objectiu que persegueix aquesta iniciativa és transformar aquest sector de la ciutat de Tortosa, actualment degradat, en un eix de centralitat.
 
Pel que fa a l’Agència Catalana del Consum participarà a Expoebre amb un estand on s’exposa la mostra itinerant “Consum In – La nostra força”, per mitjà de la qual es convida la ciutadania a reflexionar sobre els seus drets i, especialment, sobre els seus deures com a persones consumidores.
 
L’agència, a més de donar informació sobre el seu funcionament i els seus serveis, presentarà recomanacions sobre com afrontar les problemàtiques més habituals dels consumidors i usuaris de Catalunya, com ara les relatives a la contractació de serveis de telefonia i Internet; les de compra d’un habitatge o la contractació dels serveis de gas i electricitat. A l’estand s’hi facilitarà tota mena de material informatiu als assistents a la fira, així com diversos objectes de marxandatge.