Esport

La Copa del Món de triatló arriba a Banyoles amb els millors especialistes mundials

query_builder   26 abril 2012 13:27

event_note Nota de premsa

La Copa del Món de triatló arriba a Banyoles amb els millors especialistes mundials

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha presidit avui la presentació de la prova de la Copa del Món de triatló de Banyoles, quarta cita puntuable per a la Copa del Món 2012, que tindrà lloc el proper 17 de juny amb la participació dels millors especialistes del món. Serà un dels últims tests importants de preparació de cara als Jocs Olímpics de Londres i un esdeveniment que “projectarà internacionalment una imatge de país modern i avançat”, ha dit Ivan Tibau.
sge
Foto: Jordi Estruch
L’acte, que ha tingut lloc al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, ha comptat amb la presència de Miquel Noguer, alcalde de Banyoles; Josep Pujols, representant territorial de l'Esport a Girona; José Hidalgo, president de la Federació Espanyola de Triatló, i Jesús Lluís Andreu, president de la Federació Catalana de Triatló, a banda de Jordi Congost, regidor d'Esports de l’Ajuntament de Banyoles, i Joan Anton Abellan, director executiu de la prova.
 
La de Banyoles és, juntament amb la d’Hamburg, una de les proves fixades per la Unió Internacional de Triatló com a prova-test de cara als Jocs Olímpics, en la qual els triatletes mesuraran les seves forces de cara a la cita de Londres. L’esdeveniment és la quarta de les nou proves de la Copa del Món 2012 i es disputarà en la modalitat olímpica: 1,5km de natació, 40km de ciclisme, 10km de carrera a peu per la localitat. S’espera una assistència de 125 triatletes professionals (75 triatletes en categoria masculina i unes 50 en categoria femenina).
 
“Hem d’estar molt satisfets que Banyoles aculli l’única prova de la Copa del Món a l’Estat, i la segona que es celebrarà a Europa. Això diu molt de les excel·lents condicions que ofereix l’estany per disputar-hi tot tipus de competicions, i mostra també la capacitat organitzativa que tenen la ciutat i les entitats implicades en la prova”, ha subratllat Ivan Tibau, que ha agraït “l’aposta per l’esport” de la ciutat, a la vegada que destacava la projecció internacional d’aquesta Copa del Món, que “afavoreix l’economia de la zona, però també exporta una imatge de país modern i avançat, que viu l’esport amb passió i que fa les coses ben fetes”.
 
El secretari general de l’Esport ha afegit que l’organització d’aquests esdeveniments “ens ajuden a mantenir el creixement del triatló a Catalunya, un esport que al nostre país cada any guanya practicants i federats, i que gaudeix de molt bona salut”. No en va és la comunitat de l’Estat amb més llicències. Per la seva banda, l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha recordat la condició de destinació turística esportiva d’una ciutat “on el triatló té un lloc de trobada”, gràcies a l’organització de 6 cites al llarg de l’any, i s’ha felicitat de l’alt grau de compromís de la població, dels voluntaris i dels clubs esportius de Banyoles, que fan possible l’èxit de les competicions que tenen lloc a la ciutat.
 
Durant el cap de setmana, també es disputaran altres proves de triatló a la capital del Pla de l’Estany, com la prova classificatòria per al Campionat d’Espanya (dissabte 16 de juny), el triatló esprint per a grups d’edat (dissabte 16 de juny), i el triatló popular en modalitat supersprint (dissabte 16 de juny). Banyoles té una llarga experiència en l’organització de proves internacionals de diverses modalitats com rem, esquí nàutic, piragüisme i triatló.
 
 

1  

Imatges

Fotografia de la presentació (Autor: Jordi Estruch)

Fotografia de la presentació (Autor: Jordi Estruch) 298