Salut

Francesc Sancho inaugura la Jornada de Salut Pública organitzada pel Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya

query_builder   26 abril 2012 18:54

event_note Nota de premsa

Francesc Sancho inaugura la Jornada de Salut Pública organitzada pel Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya

 
El secretari d’Estratègia i Coordinació del Departament de Salut, Francesc Sancho, i el president del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, Jordi de Dalmases, han inaugurat la Jornada de Salut Pública celebrada avui a la seu del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona.
 
L’objectiu d’aquesta Jornada, organitzada pel Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, ha estat debatre sobre els diferents aspectes referents a la salut pública, com són la salut internacional, la salut ambiental o la salut alimentària.
 
Així mateix, s’ha dut a terme una taula rodona sobre el Pla de salut de Catalunya 2011-2015 com a eix vertebrador de la integració de la salut pública i comunitària en el model assistencial. En aquesta taula rodona, hi han participat Ricard Tresserras, subdirector general de Planificació Sanitària del Departament de Salut, Neus Rams, subdirectora de Farmàcia i Productes Sanitaris del Departament de Salut, i Alba Prat, de la gerència d’Atenció Farmacèutica i Prestacions Complementàries del Servei Català de la Salut, per exposar el paper de l’oficina de farmàcia en l’objectiu del Pla de salut i plantejar les barreres i els facilitadors del desenvolupament de la farmàcia comunitària com a agents de salut pública.
 
Altres temes tractats a les conferències i taules plenàries de la Jornada han estat els reptes i els contextos en l’àmbit internacional, la relació entre la sostenibilitat i la salut, els nous riscos ambientals, o la dieta com a factor de risc o de prevenció de les malalties, entre altres qüestions relacionades amb la salut pública.