Direcció General de Comunicació

Article del conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena

Article del conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena

Més independència energètica

query_builder   27 abril 2012 08:03

event_note Nota de premsa

Article del conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena

Més independència energètica

El Govern ha presentat aquesta setmana el Pla de l’Energia i Canvi Climàtic 2012-2020. L’energia és un bé estratègic per a qualsevol país, ja que influeix decisivament en el benestar dels ciutadans i en la competitivitat de l’economia. És el “sistema nerviós” de la nostra vida quotidiana i el de les nostres empreses.

 

Conscient d’aquest fet, i amb la intenció de reduir la dependència de l’exterior, el Govern ha apostat en l’elaboració del Pla per augmentar el nivell de sobirania energètica del país. De fet, l’aplicació de les mesures previstes permetrà que el 2020 la dependència energètica de Catalunya sigui de poc més del 60%, mentre que si no féssim res aquesta dependència ascendiria gairebé al 80%. I això, en un context de preus creixents de l’energia, són molts diners que Catalunya pot estalviar-se en el futur: més de 20.000 milions d’euros en la importació de combustibles fòssils fins al 2020.

És evident que l’energia no entén de fronteres, però les decisions estratègiques de país sí. Per gaudir d’una major sobirania des del punt de vista energètic hem de reduir el consum d’energia i aprofitar millor la que es consumeix,  aprofitar al màxim els recursos naturals de Catalunya –com el vent i la fusta-, i construir aquelles infraestructures estratègiques clau per a l’emmagatzemament i el subministrament energètic, ja siguin de gas i d’electricitat