Delegació a Girona

Es clouen les XVIII Jornades d'Oficines de Turisme de Catalunya a Girona

L'ús turístic dels espais naturals protegits ha centrat el debat del darrer dia

query_builder   27 abril 2012 20:40

event_note Nota de premsa

Es clouen les XVIII Jornades d'Oficines de Turisme de Catalunya a Girona

L'ús turístic dels espais naturals protegits ha centrat el debat del darrer dia

Una imatge del debat d'aquest matí
Una imatge del debat d'aquest matí
 
Les XVIII Jornades d’Oficines de Turisme de Catalunya, que s’han celebrat durant dos dies, s’han acabat avui amb el debat sobre l’ús turístic dels espais naturals protegits. La trobada, que ha tingut lloc a l’Auditori Josep Ira, ha aplegat més de 120 tècnics i gestors de les 233 oficines que formen la xarxa d'Oficines de Turisme de Catalunya.
 
Durant dos dies, els professionals del món acadèmic i del sector han analitzat i compartit experiències que incideixen en el desenvolupament de l’activitat turística al territori. El programa ha inclòs, entre d’altres temes, el model de les Destinacions de Turisme Familiar, la comercialització de producte des de les oficines de turisme, la promoció turística a les xarxes socials i l’ús turístic dels espais naturals protegits.
 
Precisament, en aquest darrer debat, els responsables de cinc espais naturals de les comarques gironines (Zona Volcànica de la Garrotxa, Aiguamolls de l’Empordà, Cap de Creus, l’Albera i Montgrí, Illes Medes i Baix Ter) han exposat les potencialitats i els reptes dels parcs i paratges que dirigeixen. En el debat s’ha explicitat que el finançament dels parcs prové en la seva totalitat de la Generalitat de Catalunya i que la crisi econòmica pot ser una oportunitat per explorar altres vies de finançament.
 
En la jornada d’ahir els intervinents van coincidir a destacar que el turisme és la principal font d’ingressos pel territori i el paper fonamental de les Oficines de Turisme com a dinamitzadores de les destinacions turístiques catalanes. En aquest sentit, es va remarcar la formació i la innovació com a factors a tenir en compte en un sector en constant evolució.
 
La jornada ha acabat avui amb una visita de tots els assistents al Centre de Visitants del Gironès.