Direcció General de Comunicació

President Mas:

President Mas: " Davant el creixement de l'atur, la resposta és més teixit productiu i més sentit de l'emprenedoria"

query_builder   28 abril 2012 17:23

event_note Nota de premsa

President Mas: " Davant el creixement de l'atur, la resposta és més teixit productiu i més sentit de l'emprenedoria"

  • El cap de l’Executiu ha inaugurat aquest matí les noves instal·lacions de l’empresa Tadesan, a la Vall d’en Bas
  • Artur Mas ha visitat també les obres d’ampliació de la planta d’Embotits Monter, a les Planes d’Hostoles en el marc de la visita que fa avui a les comarques de la Garrotxa i el Gironès
President Mas:
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquest matí que l’única resposta davant el creixement de l’atur és “la dinamització del nostre teixit productiu i el sentit de l’emprenedoria”. “Hi ha gent que pot estar espantada per les xifres d’atur, i amb raó, però la resposta està en el teixit empresarial de petites i mitjanes empreses que són capaces de posar-se al dia, d’anar endavant i amb la vista posada moltes vegades en els mercats exteriors”.
 
Artur Mas, que ha inaugurat aquest matí les obres d’ampliació de l’empresa Tadesan, a la Vall d’en Bas, ha assegurat que “Catalunya és avui en dia un referent d’economia industrial i exportadora, la qual cosa no ho pot dir tothom a l’Estat”. “És cert que han  caigut moltes empreses pel camí, però s’hi han creat de noves, i moltes de les que existien no només subsisteixen sinó que avancen”, ha continuat dient i en aquest sentit ha posat Tadesan com a exemple de companyia inversora, innovadora i exportadora. 
 
En un altre moment del seu discurs, el cap de l’Executiu ha reclamat que “l’actual situació complicada que vivim ens serveixi per posar el comptador a zero, canviar d’actituds i fer les coses diferents”.  “Ens calen empreses com Tadesan que assumeixen riscos i són emprenedores i persones amb mentalitat d’anar endavant i no tirar la tovallola en moments difícils”, ha subratllat.  
 
En aquest sentit, el president ha aprofitat l’actualitat d’aquests dies per posar com a exemple de persona amb mentalitat de feina ben feta i amb passió l’entrenador del FC Barcelona Pep Guardiola. “Ahir vam tenir el testimoni d’un personatge apassionat per la seva feina que va dir que necessitava carregar piles, però que ha fet una feina ben feta , que s’ha demostrat que no té fronteres perquè en parla gairebé tothom; per això és un bon exemple en aquest sentit”.
 
Així, Artur Mas ha demanat que torni a estar vigent l’eslògan “la feina ben feta no té fronteres; la feina mal feta no té futur”.  “Quan es fa la feina ben feta i amb passió normalment surt bé”, ha afirmat.
 
El president de la Generalitat, acompanyat del delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, ha inaugurat aquest matí les noves instal·lacions de l’empresa Tadesan, especialitzada en la fabricació de peces d’injecció plàstica d’alta precisió per a la indústria de l’automoció i l’electrònica. Creada el 1990, Tadesan compta amb 55 treballadors i exporta a 12 països. L’any passat la seva facturació va ser de 8.833 milions euros.
 
El cap de l’Executiu ha fet un recorregut per les instal·lacions de la nova planta de 10.000 metres quadrats, juntament amb el propietari de l’empresa Francesc Sancho, i l’alcalde de la Vall d’en Bas, Miquel Calm.
 
Visita a Embotits Monter
 
El president Mas ha continuat la seva visita a la comarca de la Garrotxa a Les Planes d’Hostoles. En aquest municipi, el cap del Govern ha fet una visita institucional a l’Ajuntament, on ha estat rebut per l’alcalde, Eduard Llorà, i ha visitat les obres d’ampliació que s’estan efectuant a la planta d’Embotits Monter, ubicada a aquesta localitat.
 
Acompanyat del propietari del Grup Cañigueral, al qual pertany Embotits Monter, Joan Cañigueral, Artur Mas ha fet un recorregut per les instal·lacions d’aquesta empresa familiar catalana, líder en producció d’embotits curats.
 
En les obres d’ampliació de la planta de les Planes d’Hostoles, Embotits Monter té previst invertir 28 milions d’euros, amb l’objectiu de doblar la producció i facturació el 2017. Actualment, Embotits Monter es troba entre els 3 principals productors d’embotits curats de l’Estat. L’any passat va produir 17.000 tones, xifra que preveuen augmentar fins les 32.000 tones el 2017, la totalitat de les quals es vendrà a Mercadona, empresa de la qual es interproveïdora des de fa 14 anys.